Jonge Socialisten


Persbericht: PvdA-jongeren steunen studentenprotest

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) schaart zich achter het studentenprotest van 22 september. Ook de JS vindt dat het (hoger) onderwijs moet worden uitgezonderd bij de bezuinigingen die het kabinet genoodzaakt is te nemen.

De JS ziet dat de jeugd van nu en de generaties daarna in de toekomst onherroepelijk de rekening zullen moeten betalen voor de kredietcrisis en de vergrijzing. Vice-voorzitter Jelle Menges: "Bezuinigingen op het onderwijs zorgen ervoor dat huidige en toekomstige studenten niet twee, maar drie rekeningen op hun bordje krijgen."

Ook ziet de JS dat in de wereld waarin we leven kennis steeds belangrijker wordt. Vice-voorzitter Jelle Menges: "Om er voor te zorgen dat de Nederlandse economie concurrerend blijft, moeten we mee in de vaart der volkeren. Investeren in het opleiden van onze bevolking is daarom essentieel voor onze toekomst." Het studentenmanifest dat 22 september aan minister Plasterk wordt uitgereikt, spreekt in dit verband van een dreigende kenniscrisis.

De JS eist dat de huidige generatie politici er alles aan doet om te voorkomen dat volgende generaties ook nog eens de dupe worden van een kenniscrisis. Menges: "De kredietcrisis en de vergrijzing kunnen we niet meer voorkomen, een kenniscrisis wel!"
---