Ingezonden persbericht


's-Hertogenbosch, 21 september 2009


- - - PERSBERICHT - - -

Inhuur ICT freelancers kan veel goedkoper

Bijna alle bedrijven en overheden huren ICT freelancers (ook wel ZZP'ers genoemd) in en dat kost onnodig veel geld. Slechts een deel van de inhuurkosten komt namelijk terecht bij de ICT freelancers die daadwerkelijk het werk uitvoeren. Een significant deel, vaak tientallen procenten, komt nu toe aan bemiddelaars die de ICT freelancers plaatsen op de opdrachten. Omgerekend betalen bedrijven en overheden zo'n 10.000 tot 30.000 Euro per ICT freelancer per jaar aan deze bemiddelaars. "Dat kan veel goedkoper", zeggen Erwin van Litsenburg en Marcel Teunissen van RulersGroup.

Half miljard Euro per jaar

Het is in de ICT bemiddelingsmarkt gebruikelijk dat ICT freelancers worden ingehuurd via bemiddelaars. Deze bemiddelende partijen zetten een percentage of vast bedrag bovenop het uurtarief van de freelancer en rekenen dat door aan de opdrachtgever. In heel Nederland zijn ongeveer 30.000 ICT professionals werkzaam als freelancer. Dat betekent dat alle bedrijven en overheden opgeteld bijna een half miljard Euro per jaar betalen aan ICT bemiddelaars. Van Litsenburg: "Als bedrijven en overheden voor ieder gewerkt uur nu alleen de ICT freelancers hoeven te betalen, dan kunnen zij veel geld besparen."

Eenmalige bemiddelingsfee

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is in de bemiddelingsmarkt hanteert RulersGroup een ander model. Teunissen legt uit: "Wij brengen een eenmalige bemiddelingsfee in rekening bij de ICT freelancer nadat de bemiddeling is geslaagd. Onze opdrachtgevers betalen niets voor de bemiddeling, zij betalen alleen de ICT freelancer. Bovendien stappen wij zelf uit de keten, zodat de klant en de ICT freelancer rechtstreeks met elkaar zaken kunnen doen. ICT freelancers vinden dit een zeer aansprekende manier van werken omdat het eerlijk, transparant en eenvoudig is. Zij worden graag door ons bemiddeld."

Organisaties merken de voordelen

Ook voor organisatie zijn de voordelen evident. Van Litsenburg: "Onze klanten moesten even wennen aan deze nieuwe manier van werken. Ze hadden echter snel door dat zij veel geld kunnen besparen met het inhuren van ICT professionals via RulersGroup, zonder dat het koste gaat van de kwaliteit."

Door: Erwin van Litsenburg en Marcel Teunissen (www.rulersgroup.com)


- - - EINDE PERSBERICHT - - -

RulersGroup

RulersGroup is dé zaakwaarnemer voor ICT freelancers en organisaties die ICT freelancers willen inhuren. Zij brengt vraag en aanbod van tijdelijke ICT expertise op een eerlijke, transparante en eenvoudige wijze bij elkaar. Daarnaast helpt RulersGroup ICT freelancers met verzekeringen en de boekhouding en ondersteunt zij hen bij het versterken van hun positie op de markt door het organiseren van ICT trainingen (o.a. PRINCE2®, ITIL® en BiSL) en het verbeteren van hun presentatie (o.a. via LinkedIn en hun CV).

RulersGroup onderscheidt zich middels onderstaande principes:


- Vrijheid geen concurrentiebeding


- Eenvoud blijven zelf niet in de keten zitten


- Transparant open over tarieven en voorwaarden


- Eerlijk unieke eenmalige provisie


- Kwaliteit veel ervaring in ICT en met freelancen

Meer informatie kunt u vinden op www.rulersgroup.com. Voor nadere informatie over dit persbericht of een afspraak voor een interview kunt u contact opnemen met Erwin van Litsenburg of Marcel Teunissen. Zij zijn te bereiken op 073 700 3400 of via info@rulersgroup.com.