Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso opent kantoor voor SaaS-activiteiten in VS ~ Nederlandse softwareleverancier bouwt verder aan internationaal succes met online boekhoudapplicatie CODA 2go ~

Sliedrecht, 21 september 2009 - Unit 4 Agresso heeft een kantoor geopend in San Mateo, Californië. Vanuit deze nieuwe vestiging werkt een salesteam aan het voldoen aan de groeiende vraag naar de Software as a Service (SaaS)-oplossing CODA 2go in de Verenigde Staten.

CODA 2go is een online boekhoudapplicatie. Het is de eerste zakelijke toepassing die wordt aangeboden via het Force.com-platform van salesforce.com. Het programma wordt geleverd als een 'on-demand accounting tool' door salesforce.com.

"Doordat CODA 2go via de cloud wordt aangeboden, is het nog eenvoudiger om deze toepassing te laten samenwerken met andere applicaties, zoals die van salesforce.com en Google", zegt Chris Ouwinga, CEO van Unit 4 Agresso. "Daar zit ook precies de kracht van CODA: de integratie met andere software. In de cloud kunnen toepassingen met elkaar communiceren, zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft te doen."

Ouwinga ziet toekomst in cloud-accounting, als aanvulling op traditionele software: "CODA 2go loopt voorop in het bieden van een veilige, betrouwbare en uitgebreid geteste infrastructuur via het Force.com-platform. We merken niet voor niets dat de interesse in deze SaaS-oplossing hard groeit; gebruikers hebben zo de keuze tussen traditionele, lokaal draaiende software en een on-demand oplossing."

Unit 4 Agresso biedt behalve CODA 2go het mkb-pakket Unit 4 Multivers en de HRM-toepassing Unit 4 Personeel & Salaris aan als Software as a Service. In de eerste helft van 2009 groeide de omzet uit SaaS-oplossingen binnen Unit 4 Agresso met 16 procent.