Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

D66 Tilburg en Jonge Democraten Brabant lanceren studentenenquête 'Tilburg Studentenstad?!'

D66 Tilburg en de Jonge Democraten Brabant zijn een actie gestart met de naam 'Tilburg Studentenstad !?'. Via de website www.tilburg-studentenstad.nl willen de democraten onder de Tilburgse studenten peilen wat er moet gebeuren om een studentvriendelijker klimaat te creëren in de stad. "Met ruim 25.000 studenten is Tilburg een echte studentenstad. Toch kan er volgens ons nog veel verbeterd worden" aldus Peter van Gool, commissielid voor D66 Tilburg en Mike van der Geld voorzitter van de Jonge Democraten Brabant. Op de website kunnen studenten een enquête invullen. Eerder dit jaar spraken de democraten al met een brede vertegenwoordiging uit de studentenwereld.

Urgent
Volgens de Democraten is het nodig dat er snel actie ondernomen wordt. Van Gool: "Tilburg kent nog altijd een fors tekort aan studentenwoningen en ook over het openbaar vervoer naar de onderwijsinstellingen krijgen wij klachten. Met deze website en enquête willen wij in kaart brengen waar de problemen op dit moment zitten en wat er aan verbeterd kan worden" De democraten hekelen het huidige college van B&W in Tilburg "In het collegeprogramma van het 'nieuwe' college Hamming II wat anderhalf jaar gelden aantrad komt het woord 'student' of 'onderwijsstad' niet voor. Dat is en blijft een treurige miskenning van wat de onderwijsinstellingen en studenten betekenen voor Tilburg"

Art. 47 vragen D66 Tilburg
Naast de website heeft D66 Tilburg in de gemeenteraad vragen gesteld aan het college van B&W over de stijging van het aantal studenten in de stad. Van Gool: "Het fantastisch dat alle Tilburgse onderwijsinstellingen een forse groei kennen. Wij willen van het college weten wat dit betekent voor de toch al krappe markt aan studentenwoningen, en de bereikbaarheid van de onderwijsinstellingen en wat zij daar het komend jaar nog aan gaan doen".

-------