Gemeente Zandvoort


Opening Kunstkracht 12

Op 6 september 2009 is de nieuwe expositie van de Beeldende Kunstenaars Zandvoort (BKZ) geopend: Kunstkracht 12. De expositie is, bijvoorbeeld vanwege de grote diversiteit in de tentoongestelde werken, zeer de moeite waard. Te zien zijn schilderijen, glaskunst, keramiek, fotografie en mozaïek. De tentoonstelling loopt tot 4 oktober.

Tijdens de opening werd ook bekendgemaakt welke kunstenaar de wisseltrofee zal maken die straks in handen komt van de 'meest creatieve ondernemer' van Zandvoort. Deze nieuwe prijs zal Wethouder Tates op 2 november uitreiken tijdens een speciale ondernemersavond in samenwerking met de Kamer van Koophandel, het Ondernemersplatform Zandvoort, Sunparks Zandvoort aan Zee en de gemeente. Tot 15 augustus konden nominaties bij de bedrijfscontactfunctionaris ingeleverd worden.

Het Haringmeisje van Noor Brandt
Aan de kunstenaars van BKZ is gevraagd om een ontwerp in te leveren om te dienen als wisseltrofee. De kunstenaars hebben daar gehoor aan gegeven. Het college heeft alle inzendingen gezien en heeft een keus kunnen maken. Paul Olieslagers, voorzitter van BKZ, heeft tijdens de opening in het Zandvoorts museum het winnend ontwerp bekend gemaakt. Kunstenares Noor Brandt heeft een model met een typisch Zandvoortse uitstraling gemaakt van een haringmeisje. Dit ontwerp zal in brons worden gegoten.