Ingezonden persbericht


Persbericht

Heijmans wint BouwKennis Marketing Jaarprijs 2009

Eens per jaar krijgt het meest inspirerende marketinginitiatief in de bouw-, vastgoed- en installatiesector de BouwKennis Marketing Jaarprijs uitgereikt. Dit jaar gaat de eer naar Heijmans Vastgoed en Woningbouw met het concept Second Bloom. Dit is een woonconcept voor actieve 50-plussers, waarbij toekomstige bewoners zelf samen met andere geïnteresseerden, de architect en Heijmans hun eigen woning én woonomgeving kunnen bepalen.
De jury roemt Second Bloom in het bijzonder om haar klantgerichte strategie. De bouwkolom verschuift van een aanbodgerichte naar een vraaggestuurde markt. Juryvoorzitter Bernard Verburg: "Eén van de pluspunten van Second Bloom is dat er niet gebouwd wordt vanuit een kavel, maar vanuit de klant. Tot vandaag is er in de bouwwereld nog niet eerder een concept uitgerold waarbij zo goed naar de doelgroep geluisterd wordt, voor er maar één paal de grond in gaat." Met het concept speelt Heijmans bovendien uitstekend in op de demografische veranderingen van de komende jaren en de kansen die hierbij horen. Ten slotte heeft Heijmans het concept Second Bloom uitstekend crossmediaal weten te communiceren. Uit handen van juryvoorzitter Bernard Verburg kreeg Sander Willems namens Heijmans Vastgoed en Woningbouw de Marketing Jaarprijs 2009 uitgereikt. De juryvoorzitter benadrukte bij overhandiging de publicitaire waarde van de Jaarprijs. Sander Willems sprak na het in ontvangst nemen een dankwoord uit. "Met Heijmans zitten we op de juiste weg. Deze prijs is hiervan een belangrijke bevestiging. Een aantal jaar geleden stond Heijmans vooral bekend als bouwer. Met dit concept vertellen we onze klanten duidelijk dat we veel meer kunnen dan stenen op elkaar stapelen."
BouwKennis Marketing Jaarprijs: Dit jaar gaat de eer naar Heijmans met het concept Second Bloom De twee andere genomineerden waren ASSA Abloy met het LIPS Zorgslot en het concept Duurzaam naar elk niveau van KONE Nederland. Van de drie genomineerden werd een korte film gemaakt, waarin zij hun concept uit de doeken doen. Tijdens de Jaarbijeenkomst keken de aanwezigen kritisch en aandachtig naar de kandidaten. Na vertoning van de drie films konden zowel de juryleden als de bezoekers een oordeel vellen. Beide uitkomsten werden even zwaar gewogen, waarna Second Bloom als winnaar uit de bus kwam Marketing Jaarprijs
De BouwKennis Marketing Jaarprijs is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Bedrijven uit de gehele kolom konden meedingen naar de titel 'meest inspirerende marketinginitiatief in de bouw-, vastgoed- en installatiesector'. Belangrijke ijkpunten waren de toegevoegde waarde voor de klant, de probleemstelling en de gemaakte strategische keuzes. Ook het marketingconcept, de communicatieve uitrol hiervan, gestelde doelen en gerealiseerde resultaten speelden bij de beoordeling een grote rol. Met deze prijs beoogt BouwKennis marketing in de sector naar een hoger plan te tillen. De achtkoppige jury van de Marketing Jaarprijs 2009 bestond uit voorzitter Bernard Verburg (Bouwmaat), Marie- José Thijssen (Technische Unie), Geert Segers (Wienerberger), Michel Kalis (Velux), Paul Brouwer (Grohe), Peter Fraanje (Bouwend Nederland), Jan-Paul Schop (USP Marketing Consultancy), Boudewijn Goedhart (BouwKennis)
Beeldmateriaal
Meer foto's van de uitreiking van de BouwKennis Marketing Jaarprijs en beeldmateriaal van de Jaarbijeenkomst zelf kunt u terugvinden op onze congreswebsite.
Over BouwKennis
BouwKennis is uitgever van marktinformatie over de bouw-, vastgoed- en installatiesector. De producten van BouwKennis ondersteunen managers bij het bepalen en invullen van het beleid. Voor meer informatie over BouwKennis of om u in te schrijven voor onze digitale nieuwsbrief, kijk op www.bouwkennis.nl.



Ingezonden persbericht