Ingezonden persbericht


Persbericht

VDO partner Blom&Bosselaar volledig gecertificeerd als Tachograaf Reparatie Partner

Blom&Bosselaar in Apeldoorn is de eerste VDO partner die door het RDW en VDO zijn gecertificeerd voor de reparatie en service aan alle VDO tachografen. De certificering is een vervolg op de benoeming tot Partner in Business (PIB), een speciale status die VDO kan toekennen aan bedrijven waarmee het zaken doet.

Eindhoven, september 2009. Blom&Bosselaar, die vorig jaar al als één van de eersten VDO Tachograaf Service Partner (TRP) werd, is geen onbekende in de tachograafmarkt. Al sinds de oprichting van het bedrijf nu 20 jaar geleden, is het in Apeldoorn en omstreken een bekend en vertrouwd adres voor vrachtwagendealers als het gaat om inbouw, onderhoud, controle en reparatie van tachografen. "Ik denk dat een belangrijk deel van ons succes komt omdat wij ons van het begin af aan scherp bewust geweest zijn van de verantwoording die je als VDO dealer hebt. Niet alleen richting je klanten maar zeker ook naar hun relaties. Een klant moet voor 100 procent op zijn tachograaf kunnen vertrouwen en als er onverhoopt toch iets mis is, mag dat nooit lang duren. Daarvoor zijn de belangen te groot. Daarom hebben wij dus altijd geïnvesteerd in goed getraind personeel en een uitgekiende servicestrategie," vertelt accountmanager Gerben Logtenberg die binnen Blom&Bosselaar verantwoordelijk is voor alles wat met tachografen te maken heeft.

Blom&Bosselaar werd door VDO als TRP benoemd vanwege de jarenlange goede relatie en hoge servicestandaard. Marketing manager Frits Ranke van VDO: "wij zijn blij met goede partners, zij moeten tenslotte onze naam hoog houden in het veld. Blom&Bosselaar investeert daar veel in. Zo beschikt het bedrijf over een eigen werkplaats wat de serviceverlening ten goede komt en werken ze volledig volgens de door ons opgestelde en nagestreefde criteria met gebruik van originele VDO onderdelen. Alleen zo weten wij ook zeker dat de klant optimaal profiteert van onze producten en mogelijkheden.

Logtenberg is zeer vereerd met de certificering en de benoeming tot PIB. "Wij hebben een jarenlange goede band met VDO. Het is een sterk merk dat omgekeerd ook ons een goede uitstraling geeft. Bovendien zit er ook veel kennis en slagkracht zodat we nooit het gevoel hebben er alleen voor te staan als een klant een urgent probleem heeft. Wij hebben drie fulltime tachograafspecialisten in dienst en bij het werk van deze mensen is de backup van VDO van onschatbare waarde."

Blom&Bosselaar is gecertificeerd tot reparatie en omruil van alle analoge tachografen tot en met het laatste model, de 1324. De huidige digitale DCTO 1381, kan door Blom&Bosselaar wel geïnstalleerd en geserviced worden maar Europese wetgeving verbiedt dat men die zelf repareert. "Dat mag alleen op de fabriek in Duitsland gebeuren", vertelt Gerben. "Dat is voor de klant ook niet zo belangrijk. Als een dealer een kapotte tachograaf aanbiedt, krijgt hij sowieso een gereviseerd model mee en die blijft dan in de auto. Dat kan ook, want in feite is bij VDO, is elke reparatie een complete revisie, of dat nu bij ons of op de fabriek gebeurt. Niet alleen het binnenwerk wordt grondig nagekeken en onderdelen preventief vervangen. We zetten er bijvoorbeeld ook altijd een nieuw frontje op. Want we weten dat een chauffeur het niet leuk vindt een apparaat terug te krijgen waar een ander een kras opgemaakt heeft."

Blom&Bosselaar doet veel meer dan alleen tachografen. "We zien twee ontwikkelingen", vertelt Logtenberg. " We merken dat steeds meer bedrijven voor al hun elektronisch apparatuur nog maar één telefoonnummer willen. Bij ons kunnen ze terecht voor alle elektronische apparatuur en infotainment die er in hun auto's nodig is. Van beveiliging, tracking & tracing en audiosystemen. Daarnaast zijn wij een vertrouwd adres voor alle mobiele- en vaste telefonie oplossingen.

De laatste maanden, mogelijk door de economische situatie, krijgen we steeds meer vraag van transporteurs over de periferie achter de digitale tachograaf. Men weet inmiddels dat men met een DCTO meer kan dan alleen de verplichte ritregistratie en vertrouwt het apparaat steeds meer als een basis om ook andere gegevens te verkrijgen die hen helpen bij een efficiëntere bedrijfsvoering. Daarbij is de komst van het remote download (DLD) voor ons heel belangrijk. Bedrijven die al een aantal DLD units geïnstalleerd hebben, zijn daar zeer tevreden over. Dat kan ik mij ook voorstellen: DLD stelt transportondernemers echt in staat de ritregistratie veel eenvoudiger optimaal voor elkaar te hebben terwijl de bijkomende software van grote meerwaarde is om de bedrijfsvoering strakker te leiden. En dat allemaal zonder dat het veel tijd kost."

VDO is een merk van de business-unit Commercial Vehicles & Aftermarket (CV & AM) van de automotive groep van Continental. Continental Automotive behoort met een jaaromzet van circa 15 miljard euro in 2008 wereldwijd tot de toonaangevende toeleveranciers van de automobielindustrie. Continental Automotive heeft momenteel circa 80.000 medewerkers in dienst in meer dan 130 vestigingen. Als partner van de automobielindustrie ontwikkelt en produceert het bedrijf innovatieve produkten en systemen. Met meer dan 100 jaar ervaring levert Continental Automotive o.a. remsystemen, systemen en componenten voor aandrijving en chassis, instrumentatie, infotainment-oplossingen en voertuigelektronica. Hiermee draagt de onderneming bij aan een betere individuele mobiliteit, een grotere rijveiligheid, kostenefficiency en aan de bescherming van het milieu. In Nederland wordt het bedrijf vertegenwoordigd door Continental Automotive Trading Nederland B.V. te Eindhoven.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht