Ingezonden persbericht


Discovery Channel lanceert online Gameshop in samenwerking met 12Game.Com

Eerste televisiezender met online aanbod games

Amsterdam, 22 september 2009 - Discovey Channel lanceert een online Gameshop op discoverychannel.nl in samenwerking met 12Game.Com. Hiermee is dé mannenzender van Nederland de eerste televisiezender in de markt met een online games aanbod. De Discovery Gameshop is met ingang van vandaag te bezoeken op www.discoverychannel.nl.

In lijn met de unieke mannenpropositie van Discovery Channel, biedt de Discovery Gameshop een selectie van echte mannengames voor de populaire platforms zoals Playstation 3, Xbox360, Wii en PC. De Discovery Gameshop biedt zowel kijkers als adverteerders een complete winkel en promotieplatform in de vertrouwde look & feel van Discovery Channel.

Allard Ruyl, Commercieel Directeur bij Discovery Networks Benelux: "Wij zien een sterke match tussen game aanbieders en onze kijkers. Niet alleen kiezen adverteerders van games vaak voor Discovery Channel en discoverychannel.nl, ook kijkers reageren massaal op reclamecampagnes zoals prijsvragen en online competities. Wij geloven in de sterke combinatie van een gevestigde online winkel en ons brede communicatieplatform op zowel televisie als internet. Deze partnership is een logische nieuwe stap in de nauwe samenwerking van Discovery Networks met de game-industrie."

Martijn van Valen, CEO bij 12Game.Com: "Wij zijn verheugd dat we onze activiteiten verder uit kunnen breiden in samenwerking met Discovery Channel. De brand van Discovery Channel sluit perfect bij onze brand aan en daarom kijken wij uit naar een succesvolle samenwerking met deze populaire TV zender."

De Discovery Gameshop biedt een totaal aanbod van games aan, waaronder 1st Person Shooters, Sportgames, Racegames, RPG's en RTS-spellen. In de shop zijn regelmatig aantrekkelijke en exclusieve promoties te vinden: als spectaculaire openingsaanbieding krijgen kopers van een HALO 3 ODST game, gratis een exclusief t-shirt. De Gameshop wordt ondersteund met televisiecommercials, waarbij exclusieve aanbiedingen extra worden benadrukt. Betaling geschiedt op geheel veilige wijze met de populaire betaalmiddelen.

o-o-o-o

Aanvullende informatie voor de redactie:

Over Discovery Networks Benelux

Discovery Networks Benelux maakt deel uit van Discovery Communications, (NASDAQ: DISAD, DISBD, DISCK): 's werelds grootste non-fictie mediabedrijf, met ruim 1,5 miljard gecumuleerde abonnees in meer dan 170 landen. Discovery Networks Benelux voert zeven zenders in Nederland en België, waarvan Discovery Channel en Animal Planet in Nederland overal te ontvangen zijn, en Discovery World, Discovery Science, Discovery HD, Animal Planet HD en Discovery Travel & Living digitaal. Vanaf 1 oktober is Discovery Channel analoog te ontvangen in heel Vlaanderen. De andere Discovery-kanalen waren al digitaal te ontvangen in Vlaanderen. Internationaal voert Discovery ook diensten zoals howstuffworks.com en treehugger.com. In Nederland bereikt Discovery Channel maandelijks 10 miljoen kijkers en heeft het de hoogste selectiviteit op mannen. Discovery Channel lanceerde onlangs 'SPECIES: een blauwdruk van jonge mannen', de grootste studie naar de Europese man ooit. Het onderzoek bevestigt Discovery Channel's rol als expert op het gebied van jonge mannen. Discovery Channel is te volgen op www.twitter.com/discoveryned.

Over 12Game.com:

12Game.Com is een online videogame specialist met een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende game gerelateerde producten, waaronder de nieuwste games, alle populaire spelcomputers, accessoires, blu-ray's en action figures. Door een scherpe prijsstelling, uitgebreid assortiment, snelle service en uitstekende aftersales van al onze gepassioneerde medewerkers is 12Game.Com uitgegroeid tot de grootste online gamespecialist van Nederland.

Website: www.12game.com