Eerste onafhankelijke vakantiewebsite voor 55plussers


55plusVakantieWijzer geeft tips voor een veilige en voordelige vakantie

BREDA, 20090921 -- 55plussers kunnen vanaf vandaag via internet snel en gemakkelijk een reis vinden die bij hun wensen past. TourWise onderzocht de behoeften en verlangens van deze groep van levensgenieters en maakte een onafhankelijke website die daar helemaal op aansluit: 55plusVakantieWijzer.nl

55plussers zijn ongelooflijk reislustig. In 2008 trakteerde de groep 55-75 jarigen zichzelf gemiddeld bijna 5 keer op een korte of langere vakantie (bron: CBS Statline). Tijdens deze vakanties zorgen de 55plussers goed voor zichzelf. Veel bewegen, lekker eten en proeven van cultuur of natuur zijn belangrijk.

De 55plusVakantieWijzer bevat daarom veel verwijzingen naar actieve wandel en fietsvakanties, autoreizen en vliegvakanties. Per reisaanbieder is een kwaliteitsoordeel gegeven. Ook rond- en excursiereizen zijn goed vertegenwoordigd, zowel in Europa als daarbuiten. Er kan worden geselecteerd op het type reisbegeleiding. Gemakkelijk is de aparte rubriek voor overwinteringsvakanties. Naast reisbeschrijvingen bevat de website volop tips voor een prettige, veilige en voordelige reis.

TourWise organiseert zelf geen reizen. Wie via de website een leuke reis vindt, boekt die rechtstreeks bij de reisorganisatie.

De 55plusser is kritisch als het gaat om de keuze van reisaanbieder, bestemming en accommodatie. Hij eist goede kwaliteit, maar let wel op de prijzen. De favoriete bestemmingen zijn Nederland, Duitsland en Frankrijk. Deze leeftijdsgroep is behoorlijk avontuurlijk: meer dan een kwart van de lange vakanties gaat naar minder traditionele bestemmingen zoals Scandinaviƫ of Afrika. Het favoriete vervoermiddel voor de buitenlandse vakantie is de auto, op korte afstand gevolgd door het vliegtuig. Behalve bij de meest seniore doelgroep heeft de touringcar de afgelopen jaren aan belang ingeboet. De nieuwe 55plusVakantieWijzer houdt rekening met al deze voorkeuren.