Datacenter EvoSwitch benoemt Eric Boonstra (44) tot Managing Director


HAARLEM, 20090921 -- EvoSwitch, het Nederlandse carrierneutrale datacenter dat CO2-neutraal opereert, heeft Eric Boonstra (44) per 1 september 2009 benoemd tot Managing Director. Hij werd begin 2009 in eerste instantie aangetrokken als Commercial Director. De promotie heeft te maken met de expansie van EvoSwitch.

Het algemeen management van het energiezuinige datacenter werd sinds de opening begin 2007 gedaan door van een van de eigenaren van EvoSwitch. Vanwege de internationale groeiambities bij EvoSwitch is door moederbedrijf OCOM Group besloten om het algemeen management over te dragen aan Eric Boonstra. In de praktijk betekent het een forse uitbreiding van Boonstra's verantwoordelijkheden.

Boonstra werd op 1 maart 2009 bij EvoSwitch aangenomen als Commercial Director. In deze functie kreeg hij de verantwoordelijkheid om het huidige klantenportfolio van EvoSwitch verder uit te bouwen. Niet alleen in Nederland, maar vooral ook internationaal. In de nieuwe functie van Managing Director bij EvoSwitch wordt hij tevens verantwoordelijk voor de operationele kant van het datacenter. Hij zal daarin worden ondersteund door een nog aan te stellen Operations Manager.

Datacenter Verenigde Staten
"Ik ben blij met het vertrouwen dat de eigenaren van EvoSwitch in mij stellen," zegt Managing Director Eric Boonstra. "De nieuwe functie geeft mij de mogelijkheid om de operationele kant van het datacenter goed af te stemmen op de commerciële kant, zodat ons sales team de wensen van klanten optimaal kan invullen. De nieuwe functie-invulling biedt bovendien een goede basis voor de internationale groeiambities die vanuit moederbedrijf OCOM Group zijn gedefinieerd. Hiermee krijgen de eigenaren van EvoSwitch de handen vrij om de gewenste internationale expansie te verwezenlijken en kan ik mij richten op de verdere professionalisering van de organisatie."

"Het is geen geheim dat wij de ambitie hebben om uiteindelijk internationaal onze aanwezigheid op verschillende locaties uit te breiden," zegt Boonstra. "Onze groeiambities richten zich onder andere op de Verenigde Staten."

Enterprise datacenter
In Haarlem heeft EvoSwitch nog altijd veel uitbreidingscapaciteit. Niet alleen wat betreft de beschikbare vierkante meters vloeroppervlak, ook als het gaat om verdere uitbreiding van de stroomcapaciteit. Toch acht EvoSwitch het nu al noodzakelijk om naar externe expansie te gaan zoeken. Boonstra: "Wij bedienen grote klanten zoals Wikipedia en Koninklijke Joh. Enschedé. Enterprises en andere klanten met internationale afzetmarkten hebben vaak de behoefte om datacenter-aanwezigheid geografisch op verschillende plekken in te vullen. Vanwege een behoefte aan redundantie, of het reduceren van latency-effecten. In die behoefte willen wij graag voorzien."

De marktvoorwaarden voor expansie zijn op dit moment gunstig. Boonstra: "EvoSwitch is een financieel gezond bedrijf, met een sterke groei in deze tijden van recessie en een gunstig toekomstig groeiperspectief. Het merk EvoSwitch is een sterk merk, dat gelijk staat aan innovatie op het gebied van koelingefficiëntie en energiebesparing. Ook vanuit de Verenigde Staten en Engeland weten klanten EvoSwitch goed te vinden. Daarnaast bieden de huidige marktomstandigheden, in combinatie met een goede solvabiliteit van de eigen organisatie, een goed perspectief om onder gunstige voorwaarden te investeren in verdere uitbreiding."

Boonstra werkte tot 1 maart 2009 als Branche Directeur bij Alfa Delta Compendium. Daar had hij de leiding over een business unit om bedrijven te ondersteunen en adviseren bij hun inkoopproces, waaronder banken, verzekeraars, IT-bedrijven, en bedrijven in de logistiek.

--------------
Over EvoSwitch
EvoSwitch (www.evoswitch.com) is een carrierneutraal datacenter met een groen karakter (CO2-neutraal). Het datacenter is energiezuinig, heeft een PUE (Power Usage Effectiveness) van 1,6, met als doel een PUE van 1,2. EvoSwitch is gevestigd in de regio Amsterdam, heeft goede verbindingen, een stroomcapaciteit van 20 Megawatt en een ruimbemeten vloeroppervlak van meer dan 9.000 vierkante meter. EvoSwitch is gecertificeerd volgens de standaarden ISO 9001 en ISO 27001. Voor klanten betekent het dat hun IT-infrastructuur binnen EvoSwitch volgens de strengste normen is beveiligd. EvoSwitch opereert volledig klimaatneutraal. In samenwerking met Climate Neutral Group investeert het datacenter in wereldwijde projecten om het CO2-evenwicht in de atmosfeer te herstellen (www.climateneutralgroup.com). Klanten van EvoSwitch kunnen op hun website laten zien dat zij gebruik maken van een klimaatneutraal datacenter, via de logo's in het partnerprogramma The Green Fan (www.thegreenfan.com). EvoSwitch is in een rapport van het Duitse Federale Ministerie van Milieu beschreven als 1 van de 11 meest energiezuinige datacenters wereldwijd. In Nederland heeft EvoSwitch met een kopgroep van 16 ICT-bedrijven de MeerJarenAfspraak energie-efficiëntie (MJA) van het ministerie van Economische Zaken ondertekend. De MJA heeft als doel om 30% energie-efficiëntie te realiseren over een periode van vijftien jaar.





ingezonden persbericht