Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Doetinchem - beroving in Opsporing Verzocht               |

Dinsdagavond 22 september besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de gewelddadige beroving van een 15-jarige jongen in Doetinchem. Het slachtoffer moest eind augustus onder dwang geld pinnen bij de RABO-bank op de Huet. In eerste instantie durfde hij geen aangifte te doen.


Het slachtoffer wordt op zondag 23 augustus samen met een vriend tussen 23.30 en 23.45 uur overvallen door twee mannen. Onder bedreiging van een mes wordt hij gedwongen geld te pinnen bij de Rabobank op de Bongerd. Nadat het geld van zijn rekening is gehaald, wordt hij ook beroofd van zijn Iphone telefoon.


Signalement dader

Tijdens het pinnen heeft de bewakingscamera beelden gemaakt waarop de verdachte en het slachtoffer staan. De dader draagt tijdens de overval donkere kleding en draagt een soort zwarte muts. Van de andere dader is geen goed signalement bekend.


Politieonderzoek

Het slachtoffer heeft niet direct aangifte van de beroving gedaan, maar inmiddels zijn agenten al enige tijd werkzaam aan het misdrijf en kreeg de politie de beschikking over de camerabeelden. In Opsporing Verzocht worden deze dan ook getoond en wordt specifiek naar de verdachten gevraagd.


Tips

U kunt uw informatie kwijt via 0800-6070 (gratis) of u kunt de politie Doetinchem bellen via 0900 - 8844.


Einde bericht

-----------------------

(





(



---- --