Politie Utrecht

Persbericht Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 22-09-2009

Onderzoek en aanhouding voor drugshandel

AMERSFOORT De politie verdenkt na uitgebreid onderzoek een 25-jarige Amersfoorter van langdurig handel in harddrugs. Dit zou onder andere vanuit een woning aan de Fazantenstraat hebben plaatsgevonden. De recherche startte op verzoek van de wijkagenten een onderzoek. Dit vond onder andere plaats op basis van anonieme tips met meldingen van overlast rondom de flatwoning door rondhangende afnemers.

De verdachte werd op 2 september aangehouden en de politie voerde zoeking uit bij de woning aan de Fazantenstraat. In de woning aan de Fazantenstraat werden kleine hoeveelheden harddrugs aangetroffen, een weegschaal en verpakkingsmateriaal. Deze goederen zijn in beslag genomen. Daarnaast werden diverse kopers van de drugs gehoord. Op basis van het onderzoek verdenkt de politie hem inmiddels van jarenlange handel in harddrugs.

Tijdens de zoeking werd door de wijkagent een gestolen fiets in de berging van de flat aan de Fazantenstraat aangetroffen. Deze behoorde tot een 48-jarige bewoonster van de betreffende flatwoning. De fiets bleek in Zwolle te zijn gestolen en is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. Hiervan werd apart proces-verbaal tegen de vrouw opgemaakt.

Het onderzoeksdossier is afgerond en is vorige week overgedragen aan het openbaar ministerie. Het openbaar ministerie heeft hem gedagvaard voor een strafzitting op 27 november.