Politie Groningen

Dinsdag 22 september 2009

Provincie Groningen, 22-09-2009

Groningen: snorfietser rijbewijs kwijt

Een 46-jarige snorfietser uit Groningen moest maandagochtend zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 62 km/uur over de Bornholmstraat in zijn woonplaats. Dit betekent een overschrijding van 34 km/uur van de toegestane snelheid. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Winsum: dronken bromfietser aangehouden

Een 21-jarige man uit Kloosterburen is maandagnacht door de politie aangehouden op de Garnwerderweg in Winsum. De bromfietser had te diep in het glaasje gekeken. Op het politiebureau bleek dat de verdachte ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: inbraak in horecagelegenheid

In een kroeg aan de Schoolstraat in Delfzijl is afgelopen weekend ingebroken. Daarbij zijn twee gokkasten opengebroken en is een televisie gestolen. Ook hebben de nog onbekende daders een aantal flessen drank meegenomen. De dieven zijn binnen gekomen door het verbreken van een toegangsdeur. In korte tijd is er meerdere keren ingebroken in het pand. De politie stelt een onderzoek in.

Kolham: fietsster aangereden door tractor

Een 30-jarige fietsster uit Froombosch is maandagochtend gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad van de Hoofdweg in de richting van Kolham. Op de kruising met de Buitenhuizen kreeg de vrouw geen voorrang van een 19-jarige tractorbestuurder uit Delfzijl. De vrouw werd geraakt door het voorgewicht van de tractor. De fietsster liep hierbij vermoedelijk een kneuzing in haar been op. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Stadskanaal: automobilist wil niet ingehaald worden

Een 19-jarige automobilist uit Stadskanaal heeft maandagavond een proces-verbaal gekregen voor gevaarlijk rijgedrag. De man reed over de Azielaan in Stadskanaal. Agenten in een opvallende politieauto wilden de man inhalen. Op het moment dat de agenten naast de man reden, gaf hij plotseling gas. Toen de politiemannen gas bijgaven, voerde de Kanaalster zijn snelheid op tot zeker 85 km/uur binnen de bebouwde kom. Hierop heeft de man een stopteken gekregen. De automobilist verklaarde niet ingehaald te willen worden. Hij had echter niet door dat zijn tegenstander een opvallende politieauto betrof. Dergelijk gedrag kan gevaarlijke situaties veroorzaken. De man kreeg voor dit gedrag een proces-verbaal.

Groningen: automobilist opnieuw onder invloed

Een 36-jarige automobilist uit Gorredijk is maandagmiddag betrapt op het rijden onder invloed. De man werd op de Veldspaatstraat in Groningen gecontroleerd. Een ademanalyse wees uit dat de man onder invloed van 1,2 promille alcohol verkeerde. Bovendien bleek de man sinds het begin van de maand een rijontzegging te hebben. Twee dagen eerder was de man ook al betrapt op rijden onder invloed tijdens een rijontzegging. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op woensdag 23 september, controleert de politie op de volgende locaties:

* N363 Uithuizen - Aansluiting N33 en Ring Zuid/Oost, snelheidscontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde maandag 21 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1411, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 560, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 156 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Leek, Diepswal: aantal geregistreerde voertuigen: 668, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Wildervank, Kielsterachterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 69, aantal overtredingen: 24 (waarvan twee keer invordering rijbewijs, resp. 140 en 144 km/uur), hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.