Gemeente Someren


Speciale herfstactie: strijd tegen zwerfafval

Zwerfafval, wie ergert zich er niet aan? Sterker nog: zwerfafval staat in de top 3 van ergernissen onder de Nederlanders. Daarom zet de gemeente Someren zich al vanaf maart 2006 in voor de aanpak van zwerfafval. Het doel is: heel wat minder zwerfafval in 2010.

Structurele vermindering zwerfafval

Dit jaar hebben al vele vrijwilligers zwerfafval geruimd op de landelijke opschoondag van Stichting Nederland Schoon (SNS). Deze actiedag werd door de gemeente Someren georganiseerd. Het doel ervan is het zwerfafval in de gemeente Someren structureel te verminderen. Om dit te kunnen realiseren is de participatie en zelfwerkzaamheid van bewoners van Someren heel belangrijk. Tot eind 2009 worden inwoners ondersteund door de gemeente in de zwerfafvalruiming. Daarna doen inwoners dit op eigen initiatief.

Gemeente Someren is 1900 kilo lichter

Op de landelijke opschoondag, zaterdag 21 maart dit jaar, gingen wandelvereniging Hermodé, zorgtuinderij Wijnen, Scouting Someren en de buurten 't Eindje en Winkelstraat aan de slag om zwerfafval te ruimen. De handen gingen uit de mouwen. Ook Antoine Gehem heeft met zijn bakfiets door heel Someren zwerfafval geruimd. Er werd in die week maar liefst 1900 kilo zwerfafval verzameld! Aan het einde van de week stond er een volle container en een aanhanger met zwerfafval op het Wilhelminaplein.

Wegens succes verlengd

Het succes van de landelijke opschoondag vraagt om een vervolg. Daarom organiseert gemeente Someren een speciale zwerfafvalactie in de herfst. Deze actie vindt plaats van 12 tot en met 17 oktober 2009. In die week gaan we samen weer de strijd aan tegen zwerfafval. Want alleen dan zorgen we voor een schone gemeente.

Samen voor een nog groter succes

Natuurlijk willen we het succes van 21 maart 2009 overtreffen. Dat kan alleen als u ook meedoet. Meld u aan en ga samen met andere vrijwilligers de strijd aan tegen zwerfafval. De gemeente Someren zorgt voor de benodigdheden: veiligheidshesjes, grijpers en handschoenen.

Meld u aan

Geef u op door een e-mail te sturen naar voorlichting@someren.nl of bel 0493-494888. We zien u graag van 12 tot en met 17 oktober 2009. Samen doen we iets aan die ergernis. Samen werken we aan een schone gemeente.

Laatst gewijzigd: 22 september 2009

---