Toto sponsor van de KNVB-beker

22/09/2009 15:34

De Lotto

Toto is de komende drie seizoenen sponsor van het KNVB-bekertoernooi. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en De Lotto tekenden vandaag in Zeist, voorafgaand aan de tweede ronde van de KNVB-beker, een overeenkomst. Het betreft een overeenkomst tot en met het seizoen 2011/12.

Vorige maand maakte Toto reeds bekend dat voor elk lid van een amateurclub, die via toto.nl deelneemt, een provisie van tien procent over de totale omzet rechtstreeks naar de clubkas van de eigen club gaat. Daarnaast ontvangen de amateurverenigingen voor elk deelnemend lid eenmalig 4,50 euro. Met de nieuwe sponsorovereenkomst voor de KNVB beker laat Toto zien dat zij zich naast de reeds ontplooide activiteiten voor amateurverenigingen óók actief inzet voor de gehele breedte van het Nederlandse voetbal. Beide partijen onderstrepen hiermee de visie dat voetbal van en voor iedereen is.

Frank Bijman, commercieel directeur van De Lotto: "Ik ben er trots op dat we met deze sponsorovereenkomst weer laten zien dat Toto en voetbal onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Toto is emotie, emotie is voetbal. Door onze aanwezigheid tijdens de bekerwedstrijden hopen wij dat nog meer uit te dragen.

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB: "De KNVB vindt het een groot compliment dat het KNVB-bekertoernooi nu een tweede sponsor kent. Met deze sponsorovereenkomst laat Toto opnieuw zien dat zij zich volledig inzet om het voetbal in Nederland te stimuleren en nog verder te ontwikkelen."

Over Toto

Toto is een product van De Lotto. De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Na de overheid is De Lotto al 48 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.

Over KNVB

De KNVB draagt zorg voor de bevordering van de actieve en passieve voetbalbeleving van en voor iedereen, op een maatschappelijk verantwoorde wijze. De KNVB is de verbindende factor in de voetbalsport en kent haar leidende functie als grootste sportbond van Nederland. De kerntaken van de KNVB zijn het organiseren van competities en evenementen, de organisatie van het vertegenwoordigende voetbal, het organiseren en ontwikkelen van de bedrijfstak voetbal en het participeren in maatschappelijke projecten.