Koningin opent gerenoveerd kantoor Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Hare Majesteit de Koningin opent dinsdag 22 september 2009 het gerenoveerde kantoor van het bureau van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Den Haag.

Het bureau van VNG is sinds 1975 in het pand "De Willemshof" gevestigd. Nieuwe inzichten van de organisatie en de daarbij behorende werkwijze voor het personeel van het bureau, maakten een ingrijpende verbouwing van het gebouw noodzakelijk. Het gerenoveerde kantoor beschikt nu over onder andere flexibele werkplekken en een atrium. De werkzaamheden aan het gebouw hebben bijna twee jaar geduurd. Alleen de voorgevel is ongewijzigd gebleven. De Gotische gevel uit 1845/1846 is aangewezen als monument.

De opening van het bureau van VNG in "De Willemshof" werd in 1975 verricht door Prinses Beatrix. Dit was mede vanwege de historische banden tussen de Koninklijke familie en "De Willemshof". Het gebouw fungeerde als manege voor Koning Willem II en als kerkgebouw (Willemskerk) voor de Hervormde wijkgemeente Willemspark. Koningin Wilhelmina woonde er kerkdiensten bij en Prinses Juliana is in de Willemskerk gedoopt.

Over de VNG
De VNG behartigt de belangen van alle Nederlandse gemeenten bij andere overheden en (maatschappelijke) organisaties.

Noot aan redacties (