Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 22 september 2009

KUNSTBENDE EN ARTEZ TEKEN OPNIEUW EEN TWEEJARIG CONTRACT OP DE JAARLIJKSE MASTERCLASS!

Kunstbende en ArtEZ hogeschool voor de kunsten: een ware liefde... Een relatie die na vier jaar tot bloei is gekomen in een inhoudelijke samenwerking. De wedstrijd Kunstbende, maar zeker ook het talentontwikkelings-traject dat de winnaars van Kunstbende volgen, sluit naadloos aan op de doelgroep van ArtEZ. De hogeschool voor de kunsten is op zoek naar hét creatief talent van Nederland!

De vruchtbare samenwerking tussen Kunstbende en ArtEZ wordt jaarlijks bezegeld met een masterclass voor alle 1ste, 2e en 3e prijswinnaars. En waarom iets uitrekken als het als gegoten zit? Kunstbende en ArtEZ zetten zaterdag 26 september de handtekeningen onder een nieuw tweejarig samenwerkingscontract tijdens de jaarlijkse masterclass.

De hele dag worden masterclasses gegeven in het ArtEZ-gebouw in Arnhem in de disciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek en Theater & Performance. De winnaars van Kunstbende 2009 ontmoeten elkaar deze dag en tonen elkaar hun kunsten. Het wordt een dag waarbij inspiratie, maar ook talentontwikkeling centraal staan: verschillende winnaars van Kunstbende 2009, Valentina Eleni, Lisa Strijbosch en Rinkie Bartels volgen inmiddels een opleiding aan ArtEZ!

In de bijlage vindt u het programma van de masterclass op zaterdag 26 september. Indien u aanwezig wilt zijn op de masterclass kunt u contact opnemen met Rabia Alibaks: rabia@kunstbende.nl.

De masterclasses zijn een stimuleringsprijs van ArtEZ hogeschool voor de kunsten, hoofdsponsor van Kunstbende. Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers, waarbij jongeren van 13 tot 19 jaar kunnen meedoen aan de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Inschrijven kan NU op www.kunstbende.nl.


- einde persbericht -



Ingezonden persbericht