Ingezonden persbericht


Anubex maakt resultaten financieel boekjaar 2008 bekend

België, 22 september 2009 - Anubex, de leider in de geautomatiseerde modernisering van 'legacy' toepassingen, kondigt de resultaten van het fiscale boekjaar 2008 aan. De inkomsten groeiden tot 2,1 miljoen euro, wat een groei met 14 % vertegenwoordigt ten opzichte van het vorige jaar. De winst steeg eveneens met 14 % - het bedrijf boekt een EBIT van 450 000 euro. De algemene bedrijfsefficiëntie is toegenomen en de kosten stegen in diezelfde periode minder dan verwacht.

Voor Anubex was 2008 een jaar vol belangrijke mijlpalen. Belangrijk was Anubex' eerste mainframemigratie in de Verenigde Staten, uitgevoerd voor een departement van de staat New Mexico. Het jaar was ook een belangrijke test voor de schaalbaarheid van Anubex' activiteiten, aangezien het bedrijf erin geslaagd is een recordaantal van negen migratieprojecten tegelijkertijd uit te voeren. Andere belangrijke migratiedeals in 2008 waren een migratiecontract voor Air France Industries, dat sinds juni 2009 operationeel is, en de migratie van twee afzonderlijke toepassingen voor gemeentelijke diensten van de stad Brussel.

Anubex kon de omzetstijging realiseren terwijl het aantal personeelsleden hetzelfde bleef als in 2007. 'De meerwaarde die Anubex toevoegt aan de wereld van toepassingsmodernisering, is de automatisering. De kernvaardigheden van Anubex, SLAM (Syntactic Language Abstraction Method) en SOAR (Snapshot-oriented Automated Reduction) ondersteunen deze automatisering en vergroten de efficiëntie ervan. We kunnen vaak tot 99 % van de migratie-inspanning automatiseren, zelfs bij de meest complexe legacy toepassingen,' aldus Louis Heymans, Managing Director van Anubex.

De vraag naar migraties van legacy toepassingen is groot gebleven, ondanks de recessie. Volgens Anubex wordt deze groei door drie factoren veroorzaakt. Ten eerste het gebrek aan vaardigheden voor oudere ontwikkelingstechnologieën, wat prangend is geworden door de pensioneringsgolf van de babyboomers die in 2007 is gestart. Ten tweede is er de druk om de Total Cost of Ownership van de belangrijkste computerinfrastructuur te verminderen, wat noodzakelijker geworden is in het kader van de financiële crisis. En ten derde is er de zoektocht van elke CIO om de flexibiliteit van belangrijkste informaticasystemen te vergroten. Bedrijven kunnen zo hun business aan passen aan het continu veranderende zakenklimaat teneinde hun concurrentievoordeel te behouden. Tegelijkertijd zijn bedrijven afkerig geworden van risico's en zoeken ze een ROI binnen steeds kortere periodes. De geautomatiseerde toepassingsmodernisering is een van de weinige beschikbare oplossingen die aan al deze zakelijke behoeften voldoet.

Anubex is momenteel bezig met verschillende IDMS- en Natural/Adabas-migratieprojecten voor de BS2000/OSD en IBM mainframeplatforms, en investeert in zijn nieuwe toolreeks voor Client/Servermigraties. In 2008 heeft Anubex een innovatieprijs van de Vlaamse overheid gewonnen om de ontwikkeling van dit nieuwe product te ondersteunen. De eerste tool van deze lijn is NETamorpher, waarvan Anubex hoopt dat die binnenkort zal worden gebruikt om verschillende Client/Server-ontwikkelingstalen te migreren in Microsoft's .NET.

Over Anubex
Anubex levert oplossingen voor de modernisering van grote en complexe legacytoepassingen bij bedrijven en overheidsorganisaties. Anubex maakt exclusief gebruik van een bewezen methodologie en gespecialiseerde software die het optimaal aanwendt in bestaande applicaties en waarmee het tezelfdertijd deze applicaties automatisch aanpast aan de allernieuwste technologieën. Verscheidene van zijn klanten behoren tot de grootste bedrijven ter wereld (Fortune Global 500). Anubex werd opgericht in 1988 en heeft zijn hoofdzetel in Kontich (Antwerpen, België) en een kantoor in Sacramento (VS). Voor meer informatie over Anubex, surf naar www.anubex.com




Ingezonden persbericht