Ingezonden persbericht




PERSINFORMATIE

Bestemming Groot Brittannië nog nooit zo voordelig

Koers pond historisch laag en kamerprijzen hotels in Groot Brittannië 22% gedaald

Amsterdam, 22 september - DDe waarde van de Britse pond ten opzichte van de Euro blijft dalen. Op dit moment staat de koers van de pond zeer laag: £ 1,-- heeft een waarde van ¤ 1,110. Wie behoefte heeft aan een korte vakantie of stedentrip kan nu zijn slag slaan. Hotels.com, de marktleider op het gebied van online hotelboekingen, geeft aan dat het voor reizigers zelden zo voordelig is geweest een tripje naar Groot Brittannië te boeken. De sterke daling van hotelprijzen wereldwijd en specifiek in Londen (zoals dit vorige week is gepubliceerd in de Hotel Price Index) maakt het boeken alleen maar gunstiger.

Daling hotelprijzen

Uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com is gebleken dat de gemiddelde kamerprijs in Europa daalde met 16% tijdens de eerste zes maanden van 2009 ten opzichte van het prijsniveau in januari 2004. In Groot Brittannië is zelfs een daling van 22% waargenomen. Het is veruit de grootste zichtbare beweging van kamerprijzen in de vijf jaar dat de HPI is gepubliceerd. Met dezelfde dalende prijzen binnen de luchtvaartindustrie hebben reizigers in geen jaren zoveel financieel voordeel genoten van het reizen naar bestemmingen.

Londen toegankelijker dan ooit

Omdat Londen traditioneel gezien een van de duurste steden ter wereld is, wordt deze stad beschouwd als een bestemming die niet iedereen zich kan veroorloven. Echter, de veranderingen in het wereldwijde economische landschap en schommelingen in wisselkoersen hebben ervoor gezorgd dat Londen in 2009 een meer toegankelijke bestemming is geworden.

Einde persinformatie. Dinsdag 22 september 2009.

Noot voor de redactie (