Gemeente Helmond


Eerste solotentoonstelling Marco Cau

Onder de titel Marco Cau zijn in het Gemeentemuseum van 22 september t/m 25 oktober ruim twintig werken van de Helmondse kunstenaar Marco Cau te zien.

Speciaal voor de tentoonstelling maakte Marco Cau (34) een collage van geluid, licht en object. Naast schilderen maakt Cau experimentele muziek met zelfgemaakte en oude analoge syntheses en verdiept hij zich in de kunst van tatoeëren. Een kunstvorm waarachter volgens Cau een grote kracht schuilgaat en waarin hij naar eigen zeggen nooit uitgeleerd raakt.

Ondefinieerbaar donker randje

Elementen van onderwerpen en gebeurtenissen die Cau intrigeren, inspireren, bang maken of verbazen, verwerkt hij in zijn kunstwerken. Het gaat om de meest uiteenlopende dingen, zoals Houdini de handboeienkoning, labyrinten, leven als introductie op de dood, wenteltrappen en neonlicht. Cau schildert zijn onderwerpen bewust confronterend. De werken kunnen daardoor verbazen en shockeren.

CKV en Cau

De tentoonstelling is bij uitstek geschikt voor CKV-leerlingen. Cau is op een aantal gezette dagen aanwezig om met hen te praten en te discussiëren over zijn werk. Data en tijden waarop de kunstenaar aanwezig is, worden gepubliceerd op de website van het gemeentemuseum.
* Meer informatie gemeente museum

* Meer informatie kasteel belevenissen