Ingezonden persbericht

ZOEK NAAR AANWIJZINGEN EN LOS DE ZAAK OP MET EA'S MYSIMS AGENTS VOOR DE Wii EN NINTENDO DS

Stop de sinistere plannen van Morcubus in een opwindend mysterie avontuur

SCHIPHOL-RIJK, 22 September 2009 - Pak je misdaadbestrijdinggadgets, volg de aanwijzingen en los de zaak op! Het EA Play Label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigde vandaag aan dat MySims(TM) Agents voor de Wii(TM) en Nintendo DS(TM) deze week naar de winkels zijn verstuurd en te koop zullen zijn vanaf 24 september 2009. MySims Agents is een origineel IP avonturenspel waarin mysteries moeten worden opgelost en de spelers heroïsche agenten zijn die een sinister plan moeten verijdelen dat het lot van een volledige stad in de waagschaal legt.

"We vinden het fantastisch dat we spelers een nieuwe kijk op de originele MySims-franchise kunnen bieden met MySims Agents," zegt Tim LeTourneau, General Manager van MySims. "MySims Agents is aantrekkelijk voor gamers van alle leeftijden. Of je nu van een goed avontuur houdt of van het oplossen van een uitdagend mysterie, het spel is een ervaring waarvan het hele gezin kan genieten of ze nu de Wii-afstandsbediening vasthouden of alleen maar meehelpen."

MySims Agents voor Wii
In MySims Agents kruipen de spelers in de huid van een special agent die is ingehuurd om de sinistere plannen van Morcubus, de corrupte directeur van MorcuCorp, te verijdelen. Door het rekruteren van verschillende MySims, ieder met zijn of haar eigen speciale vaardigheden, kunnen spelers hun eigen misdaadbestrijdende droomteam opbouwen. Van het volgen van voetafdrukken en het gebruiken van forensische methoden tot het forceren van sloten en verzamelen van aanwijzingen, de spelers zullen moeten vertrouwen op hun slimheid, vaardigheden en vertrouwde gadgets om de aanwijzingen voor het oplossen van mysteries te ontraadselen. Spring aan boord van een privéjet om naar een oude tempel, een spookachtig landhuis, een verlopen industriegebied van de stad, een zonovergoten strandpromenade of een ijzig koud chalet bovenop een berg te reizen. Iedere aanwijzing die je onthult brengt je dichter bij de sinistere Morcubus. Kom terug van je avonturen met coole schatten die kunnen worden gebruikt om je zesverdiepingen hoge hoofdkwartier te bouwen en aan te passen.

MySims Agents voor Nintendo DS
In MySims Agents op de Nintendo DS zijn de spelers agenten die door hun bureau zijn aangewezen om de burgemeester te helpen voorkomen dat een beruchte dief er met een antieke schat vandoor gaat. Door op zoek te gaan naar aanwijzingen, ingewikkelde puzzels op te lossen en je krachten te meten met de dief, kunnen gamers de schat en de stad beschermen. Onderweg praten spelers met hun favoriete MySims-personages, scherpen ze hun vaardigheden als agent aan in tien verschillende minigames en zoeken ze in ondergrondse spelonken naar aanwijzingen om de dief onschadelijk te maken!

MySims Agents voor op de Wii en Nintendo DS zijn ontwikkeld door The Sims Studio en hebben een 3+ rating gekregen van PEGI. Ga voor meer informatie over MySims Agents naar www.mysimsagents.ea.com. Ga voor informatie over producten naar http://www.info.ea.com.

###

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkwartier in Redwood City, Californië en is een vooraanstaand mondiaal bedrijf voor interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd in 1982 opgericht en ontwikkelt, publiceert en verspreidt wereldwijd interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze apparatuur en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EATM, EA SPORTSTM, EA MobileTM en POGOTM. In het fiscale jaar 2009 had EA een GAAP nettowinst van $4,2 miljard en had het 31 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite is www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA, evenals de volledige teksten van persberichten, zijn te vinden op het internet op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO en MySims zijn handelsmerken of geregistreerde merken van Electronic Arts Inc. in de VS en/of andere landen. Nintendo DS en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.