NEN


Nieuwe NEN-cursus: Veilige schakelkasten

maandag 15 juni 2009, 12:39

Voor het bouwen en ontwerpen van veilige schakel- en verdeelinrichtingen geeft NEN-EN-IEC 60439-1 belangrijke voorschriften. Eind 2009 wordt deze norm herzien en vervangen door NEN-EN-IEC 61439. NEN organiseert op 23 september 2009 de cursus 'Veilige schakelkasten volgens NEN-EN-IEC 61439: verdieping'. De cursus gaat in op de verificatiemethoden die de nieuwe norm voorschrijft.

Inhoud cursus
De cursus besteedt aandacht aan de constructieve wijzigingen, hoe om te gaan met de kortsluitvastheid van railsystemen en het uitvoeren van de verificatie van temperatuurstijgingen met behulp van NPR-EN-IEC 60890. Aan de hand van oefeningen maakt de docent duidelijk hoe men de voorschriften in de praktijk toepast. De cursus is met name interessant voor ontwerpers, paneelbouwers, adviseurs, inspecteurs, arbodiensten en nstallatie- en werkverantwoordelijken.

Vakkundige informatie vanuit de bron
De docent tijdens deze dag is de heer Roel Ritsma, voorzitter van de normcommissie Laagspanningsschakelmaterieel. Bovendien is de heer Ritsma ook lid van verscheidene internationale IEC-werkgroepen.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze cursus kunt u contact opnemen met NEN-Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. U kunt ook de website bezoeken: http://verdiepingschakelkasten.nen.nl.