Gemeente Heerhugowaard


Start kaartverkoop feest Stad van de Zon

Ter gelegenheid van de opening van Stad van de Zon op 23 september is er âs avonds een daverende, muzikale afsluiting in de Waerdse Tempel voor alle bewoners van Heerhugowaard. De kaartverkoop voor het avondprogramma start op 9 september. Er worden maximaal 2100 kaarten uitgegeven, alleen aan inwoners van Heerhugowaard en maximaal twee per persoon. De kaartuitgifte duurt tot en met 21 september. Op het programma staan âEvers slaat doorâ (dj Edwin Evers van Radio 538 met zijn band) en het hier in Heerhugowaard en omstreken bekende Superrr trio met hits uit de jaren â70, '80 en '90 en de populairste muziek van dit moment. Na de optredens is er een watershow op de naastgelegen recreatieplas.

Het avondprogramma is expres niet alleen voor de inwoners van Stad van de Zon, maar voor alle Heerhugowaarders. De gemeente wil alle inwoners van Heerhugowaard betrekken bij de feestelijke opening die dag. Het is echter onmogelijk om 50.000 inwoners onderdak te bieden in de Waerdse Tempel, daarom worden via deze procedure de kaarten zo eerlijk mogelijk verdeeld. De kaarten zijn gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Er is een kidscorner aanwezig voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij kunnen hier onder andere knutselen. Ook hiervoor worden kaarten uitgegeven (maximaal 100 stuks). Deze zijn ook verkrijgbaar van 9 tot en met 21 september op het gemeentehuis. De kidscorner wordt door Kern8 verzorgd en is in de kleine zaal op de eerste etage. Ouders blijven uiteraard verantwoordelijk voor het kind en moeten mobiel bereikbaar zijn.

De kaarten kunnen worden opgehaald bij het gemeentehuis. Het gemeentehuis is open van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur (balie 1). Bij het ophalen van de kaarten dient een geldige legitimatie te worden overlegd. De gemeente registreert de naam- en adresgegevens.

Om 13.00 uur opent prins Willem-Alexander, met twee wijkbewoners, bij Mediaan de Stad van de Zon officieel.

2-3-2009