1e Landelijk congres Vakcollege Goud in handen

07/09/2009 08:00

Vakcollege

Elspeet / Amersfoort, 4 september 2009

Op 23 september a.s. vindt in Mennorode conferentiecentrum(TM) te Elspeet het 1e landelijk congres Vakcollege plaats. Het thema van het congres is 'Goud in Handen'.

Het Vakcollege als speciale leergang binnen het VMBO/MBO, is een zesjarige leerroute tot vakman of vakvrouw met veel aandacht voor beroepstrots, respectvolle relatie tussen leermeester en leerling en verbintenis met het bedrijfsleven. Het Vakcollege biedt jongeren de garantie dat zij op hun achttiende een vak hebben geleerd, hun diploma's op zak hebben en als vakman of vakvrouw aan de slag kunnen in een prima baan. Het succes van de Vakcolleges is mede te danken aan de samenwerking tussen het VMBO, het MBO en het bedrijfsleven. Samen werken zij aan de slechte situatie op de arbeidsmarkt en maken werk van technisch talent.

Het congres is bedoeld voor VMBO en MBO scholen die zich gezamenlijk willen aansluiten als Vakcollege en meer geïnformeerd willen worden over hoe te starten, welke mogelijkheden deze leerroute biedt en hoe leerlingen deze opleiding ervaren.

Dagvoorzitter is de heer Arie Kraaijeveld, voorzitter van de Landelijke Stichting Vrienden van het Vakcollege en voorzitter Platform Bèta Techniek. Tijdens deze dag zal de heer Hans de Boer, lid van de adviesraad van het Vakcollege en voormalig voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid toelichten waarom het Vakcollege een succesformule is en hoe nijpend de tekorten in de sector Techniek zijn. Er worden diverse workshops georganiseerd. Huidige Vakcolleges zijn aanwezig om advies te geven en leerlingen vertellen over hun ervaringen en laten werkstukken laten zien.

Het congres op 23 september duurt van 10:00 tot 15:45 uur, deelname is kosteloos. Meer informatie over het congres Vakcollege kunt u vinden op www.mennorode.nl.

Belangstellenden kunnen zich via de website inschrijven.

U vindt Mennorode conferentiecentrum aan de Apeldoornseweg 185 in Elspeet





http://www.hetvakcollege.nl