Gemeente Roermond

10 Mooiste tuinen in wijk De Kemp beloond met prijs

Woensdag 23 september a.s. reiken burgemeester Henk van Beers en wethouder Tilman Schreurs van Wijkontwikkeling in de wijk De Kemp de prijzen uit aan de 10 gelukkige winnaars van de tuinenwedstrijd, die onlangs in het kader van Tuindag De Kemp 2009 heeft plaatsgevonden. Deze prijzen worden uitgereikt in de Harrie Schreursstraat omdat deze straat door de jury is uitgekozen als de straat met de meest goed onderhouden voortuinen. De bewoners van deze straat ontvangen de straatprijs in de vorm van een herinneringsbord.

Tuindag De Kemp 2009 is succesvol verlopen. Vóór de zomervakantie heeft een jury bestaande uit de wijkpartners (gemeente, Wonen Zuid, Wel.Kom en politie) de 10 mooiste tuinen in de wijk De Kemp uitgekozen voor de tuinprijs. Voorafgaand aan de prijsuitreiking gaan buurtkinderen vanaf 15 uur in de straat een tekening maken van de mooiste tuin die ik wil. Wonen-Zuid laat fotos maken van de winnende tuinen. Deze fotos worden aangeboden aan de prijswinnaars.

Wethouder Schreurs van Wijkontwikkeling: De jury trof tijdens de tuinronde in de wijk meer goed onderhouden tuinen aan dan in 2008. Ik ben het met de jury en initiatiefnemer bewonersgroep De Kemp eens dat dit alle lof verdient want we vinden dit een waardevolle vooruitgang voor het algehele woon- en leefklimaat in de wijk.

Eerste publicatiedatum: 15-09-2009 Bijgewerkt: 15-09-2009