Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Uitbreiding walstroomaansluitingen Maashaven

Havenbedrijf Rotterdam gaat langs de kades van de Maashaven meer walstroomaansluitingen leggen voor binnenvaartschepen. Het werk start 23 september aanstaande en duurt circa 12 weken.

Walstroom past in het streven om van de Rotterdamse haven ook een groene haven te maken en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het Havenbedrijf zorgt dat er genoeg faciliteiten en aansluitingen zijn, zodat schippers in de Maashaven niet meer om walstroom heen kunnen. Om de nieuwe electriciteitskasten voor walstroom te kunnen voeden, is extra energie nodig. Deze extra energie kan worden gerealiseerd door een laagspanningskabel langs de Maashavenkade aan te brengen. Hiervoor zal het bestaande trottoir moeten worden opengebroken, vanaf het toegangshek van De Rotterdam t/m de Wodanstraat. Na aanleg van de kabel wordt het complete trottoir door Gemeentewerken opnieuw bestraat.

De klus wordt in opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam verricht door Joulz. Daarnaast zijn ook bedrijven, waaronder Gemeentewerken gevraagd voor werkzaamheden die hiermee verband houden. Voor meer informatie kunt u bellen met de uitvoerder, de heer K van Neck, of met het hoofd Uitvoering, de heer F. Biesma, van Gemeentewerken, via (010) 489 86 00.