Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Informatieavond Vreewijk

De deelgemeente Feijenoord nodigt u uit voor een informatieavond over het ontwerp-bestemmingsplan Vreewijk. De bijeenkomst vindt plaats op 23 september in zalen-centrum de Rustburcht aan de Strevelsweg 760. U bent welkom vanaf 19.00 uur. De informatieavond begint rond 19.30 uur.

Het ontwerpbestemmingsplan geeft de kaders aan voor ruimtelijke ontwikkelingen in Vreewijk. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het bouwplannen voor de Landbouwbuurt en de Dordtsestraatweg. Grote projecten die de komende jaren het gezicht van Vreewijk mede bepalen. Erg belangrijk dus voor u als bewoner! Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt het huidige plan dat al jaren niet is gewijzigd. Het accent ligt op behoud van het huidige stadsgezicht, maar biedt ook mogelijkheden voor nieuwe ontwikkelingen.

Over welk gebied gaat het?
Het plangebied wordt - globaal bezien - aan de noordzijde begrensd door de Strevelsweg, de Bree en de Breeweg, aan de oostzijde door de spoorlijn Rotterdam - Dordrecht en Molenvliet, aan de zuidzijde door de Smeetslandsedijk en de Slinge en aan de westzijde door de Vaanweg, Pinksterweide, Dordtsestraatweg, Spastraat en Veldstraat.

Beschermd stadsgezicht
Voor een deel van Vreewijk heeft de gemeente de status van Beschermd Stadsgezicht aangevraagd bij Rijksmonumenten. Het ontwerpbestemmingsplan is zo opgesteld dat het kan dienen als beschermend plan voor de toekomstige aanwijzing tot beschermd stadsgezicht. Op de informatieavond krijgt u hier meer uitleg over.