Gemeente Zoetermeer

Informatiebijeenkomst plannen Palenstein West

De gemeente organiseert op woensdag 23 september 2009 een informatiebijeenkomst over de plannen in het gebied Palenstein West. Tijdens deze bijeenkomst komt de laatste stand van zaken aan bod over de ruimtelijke ordeningsprocedure voor Palenstein West. Ook wordt het bouwplan van Vidomes toegelicht en de procedure die hiervoor moet worden gevolgd.
De bijeenkomst begint om 19.30 uur in het stadhuis (ingang Frankrijklaan 6). De zaal is open vanaf 19.00 uur. Van 19.30 tot 20.30 uur is er een centrale presentatie. Daarna is er van 20.30 tot 21.30 uur gelegenheid om de plannen te bekijken en gericht vragen te stellen.

Woningcorporatie Vidomes heeft een bouwvergunning aangevraagd om te kunnen starten met de nieuwbouw op een deel van het terrein van de voormalige Schoutenhoek.
Het bouwplan van Vidomes omvat circa 116 woningen in de koop- en huursector, nog in te vullen verhuurbare bedrijfsruimten en een parkeergarage onder het gebouw. Ook hierover kunnen vragen worden gesteld.

Tijdens de avond zijn onder meer aanwezig: wethouder Frans Muijzers (Wonen), Herman Michels (Directeur Vidomes), Peter van der Gugten (Directeur Proper Stok). Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van Vidomes en de gemeente aanwezig om toelichting te geven op de plannen en vragen te beantwoorden.