Ministerie van Economische Zaken

Minister Van der Hoeven naar Verenigde Staten

18 september 2009 | persbericht

Minister Van der Hoeven naar Verenigde Staten

Van 23 tot en met 25 september a.s. brengt minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken een bezoek aan de Verenigde Staten. Zij zal daar deelnemen aan de Council on Competitiveness International Dialogue "Driving Competitiveness through sustainable energy" in Washington. De Council of Competitiveness is een denktank waarin Amerikaanse bedrijven, werknemersorganisaties en kennisinstituten internationaal discussiëren over grote maatschappelijke vraagstukken. De dialoog op 23 en 24 september gaat over de uitdagingen op energie- en klimaatgebied in de opmaat naar de klimaatbijeenkomst in Kopenhagen in december van dit jaar. Ook zal de minister in Washington een toespraak houden aan de John Hopkins University School of Advanced International Studies. Zij zal daarin haar visie geven op de uitdagingen die de internationale energiepolitiek ons stelt, de positie van Nederland daarin en de strategische keuzes die Nederland maakt. Daarnaast zal minister Van der Hoeven bilaterale besprekingen voeren met onder meer energieminister Chu, handelsminister Locke en een aantal adviseurs van president Obama.

Aansluitend aan haar bezoek aan Washington zal minister Van der Hoeven in Ft. Worth een bezoek brengen aan de Lockheed Martin fabriek en gesprekken voeren met de directie van Lockheed Martin over de Nederlandse industriële participatie in het JSF programma.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800-8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl

Voor journalisten: Jan van Diepen, woordvoerder energiebeleid, telefoon +3170 379 60 73, mobiel: +31653415202 , e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl