Uitreiking kinderboek 'Ik ga naar papa' aan minister Rouvoet

18/09/2009 14:21

Exodus Nederland

Woensdag 23 september 2009

13:30 - 14:00 uur

Perscentrum Nieuwspoort

Lange Poten 10, Den Haag

Exodus Nederland nodigt de pers uit aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van het therapeutisch kinderboek 'Ik ga naar Papa', geschreven door biopsycholoog dr. Martine Delfos.

Het boek, dat tot stand kwam op initiatief van Exodus Nederland, biedt hulp aan kinderen die een ouder in de gevangenis hebben. Ouders en begeleiders krijgen in het boek handvatten aangereikt om de kinderen te helpen met hun probleem om te gaan.

Exodus zet zich in voor kinderen en hun ouders in detentie met het Ouders, Kinderen en Detentieproject (OKD). In dit project bezoeken kinderen hun gedetineerde ouder in een kindvriendelijkere omgeving dan gewoonlijk het geval is. Op deze wijze blijft de ouder-kind relatie ook tijdens detentie behouden. Het OKD brengt in 13 gevangenissen ouders en kinderen maandelijks bij elkaar. Door onvoldoende financiering loopt de voortzetting en uitbreiding van het project gevaar.

Programma

13:30 uur Welkom door Winie Hanekamp, projectcoördinator OKD

13:35 uur Film: dr. Martine Delfos vertelt

13:40 uur Boekoverhandiging aan mr. André Rouvoet, minister voor Jeugd en Gezin, alsmede aan prof. dr. Fred van Iersel, hoofdaalmoezenier Dienst Justitiële Inrichtingen bij het ministerie van Justitie

13:50 uur Reactie van de minister

13:55 uur Kinderen aan het woord

14:00 uur Vragen uit de zaal

Het boek kost 12,50 euro en is te bestellen via Uitgeverij SWP,

www.swpbook.com





http://www.exodus.nl