Gemeente Vlaardingen


Vernieuwde Buitenlijn nodigt uit tot samenwerken aan schoon, heel en fleurig Vlaardingen

21 september 2009

De Buitenlijn, het meldpunt voor de openbare ruimte is vernieuwd. Via de website van de Buitenlijn, www.vlaardingen.nl/buitenlijn is het nog gemakkelijker digitaal een melding te doen over bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, afgebroken boomtakken of zwerfvuil. Wie digitaal een melding doet, kan nu op een stadskaartje aangeven om welke locatie het gaat. Ook kan de melder een foto meesturen om de schade of overlast te verduidelijken, en via een persoonlijke internetpagina de afhandeling volgen.

Tijdens de Buitenlijn Actieweken, van 23 september t/m 7 oktober, is het extra aantrekkelijk om via internet een melding te doen. In die periode ontvangt elke vijftigste digitale melder een bloemenbon. Via de website kunnen mensen ook hun waardering en ideeën mailen. Wie dat tijdens de Buitenlijn Actieweken doet, krijgt een presentje toegestuurd. Verder komen in elke Vlaardingse wijk Buitenlijn-stoeptegels te liggen, met als opdruk het webadres en het telefoonnummer van de Buitenlijn. Handig voor mensen die meteen telefonisch een melding willen doen of om het webadres thuis niet meer of te hoeven zoeken.

Startschot door wethouder Attema
Wethouder Anny Attema (o.a. voor schoon, heel en fleurig) geeft op woensdag 23 september om 15.00 uur het startschot voor de Buitenlijn Actieweken: Als iedereen zelf de eigen omgeving prettig en netjes houdt en contact opneemt met De Buitenlijn als er schade of overlast is, kunnen we samen de stad schoon, heel en fleurig houden. In het centrum van de stad, in de Fransenstraat, legt zij woensdag de eerste Buitenlijn-stoeptegels.

Vorige week is de campagne De Buitenlijn. Zo voor elkaar al van start gegaan. Alle inwoners van Vlaardingen ontvangen deze week een informatiefolder in de brievenbus over De Buitenlijn en de Buitenlijn Actieweken. De gemeente wil benadrukken dat zij graag met de inwoners van Vlaardingen en samenwerkingspartners zoals politie, woningcorporaties, Irado en CityTec samenwerkt om de stad schoon, heel en fleurig te maken en houden.

Extra service
De gemeente doet veel voor het onderhoud van de stad. Alle werkzaamheden zijn opgenomen in (meer)jaarlijkse planning en. De Buitenlijn is een extra service om vooral onverwachte en acute schade of overlast op te lossen. Een digitale melding kan men 24 uur per dag, zeven dagen per week doen op www.vlaardingen.nl/buitenlijn. Telefonisch melden kan ook, tijdens kantooruren op telefoonnummer (010)248 4000.