Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Veiligheidsmarkt Reigersbos

---

Veiligheidsmarkt Reigersbos

21 september 2009

Woensdag 23 september 2009 van 15.00 uur tot 18.00 uur Winkelcentrum Reigersbos.

Het stadsdeel en de politie werken met hun partners samen hard aan de veiligheid in Reigersbos. Op woensdag 23 september a.s. organiseert het stadsdeel samen met deze partners een Veiligheidsmarkt in Reigersbos. De Veiligheidsmarkt staat in het teken van preventie. Bij verschillende marktkramen kunt u informatie krijgen op het gebied van veiligheid. Het stadsdeel verzorgt de informatie over huiselijk geweld, drugsaanpak, jeugd en veiligheid, Kansrijk Zuidoost, het Meldpunt openbare ruimte en het Meldpunt Zorg en overlast. Daarnaast kunt u uw fiets gratis laten graveren bij Afac, geeft de politie voorlichting over allerlei veiligheidsonderwerpen, wordt door Zone 3 informatie gegeven hoe u uw huis beter kunt beveiligen tegen inbraak, kunt u van de Brandweer tips krijgen over brandpreventie, helpen de medewerkers van Beter Buren u op weg bij buurtbemiddeling en informeert Veilig Verkeer Nederland u over verkeersveiligheid.

Stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet: "Het doel van de markt is om op een laagdrempelige manier bewoners te informeren over wat zij kunnen doen om de veiligheid in- en om hun huis te verbeteren. Tijdens de markt kunnen bewoners ook aangeven hoe zij aankijken tegen veiligheid in hun buurt. Want veiligheid maken we samen! "

Om het belang van veiligheid te benadrukken deelt het stadsdeel gratis fietslampen uit. Tegen inlevering van de coupon van de bewonersbrief ontvangt u gratis een setje fietslampjes. Op=Op.

Tijdens de Veiligheidsmarkt worden er optredens verzorgd door buurtbewoners. Tussen de optredens door kunt u filmvoorstellingen zien over veiligheid. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd.

---