Stichting Kinderpostzegels Nederland

Olympische schaatsers Annette Gerritsen en Stefan Groothuis samen in actie voor Kinderpostzegels

Stefan Groothuis bestelt als winnaar van estafetteloop de eerste kinderpostzegels 2009

22 september vond een spannende race tussen de twee Olympische schaatsers plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Stefan Groothuis, medaille-kanshebber bij de Olympische Spelen in Vancouver, kwam als eerste over de streep bij de estafetteloop samen met kinderen uit groep 8.
Hij mocht daarom als eerste de kinderpostzegels en kaarten van 2009 bestellen bij projectambassadeur Kimberley (12 jaar). Met deze Eerste Bestellingen van Annette Gerritsen en Stefan Groothuis gaat de jaarlijkse Kinderpostzegelactie officieel van start. Vanaf woensdag 23 september gaan meer dan 200.000 kinderen uit groep 7 en 8 van 6.000 basisscholen op pad om kinderpostzegels en kaarten te verkopen. Fotografie: Frank van Beek
Fotografie: Frank van Beek

Start Kinderpostzegelactie 2009

Annette Gerritsen en Stefan Groothuis hebben met een speciale Kinderpostzegel warming-up de kinderen voorbereid om samen een topprestatie te leveren tijdens de Kinderpostzegelactie 2009.

Annette Gerritsen: 'Wij zijn blij dat wij met deze Eerste Bestelling eraan kunnen bijdragen dat kinderen overal ter wereld een kans krijgen naar school te gaan. Wij wensen alle kinderen uit groep 7 en 8 heel veel succes met hun topprestatie komende dagen.' Stefan Groothuis: 'Wij hopen dat u de kinderen daarbij helpt en massaal kinderpostzegels en kaarten bestelt!'

'Laat kinderen leren'

Ieder kind heeft recht op onderwijs in een veilige leefomgeving. Daarom is het thema van de Kinderpostzegelactie ook dit jaar 'Laat kinderen leren'. Een absolute voorwaarde voor een leerzame tijd op de basisschool is dat een kind zich prettig voelt en met plezier naar school gaat. In Nederland worden iedere dag meer dan 130.000 kinderen op school gepest. Dat is 1 op de 5 kinderen. Voor hen is naar school gaan een dagelijks terugkerende straf. Projectambassadeur Kimberley werd vroeger ook gepest. Dankzij de prima-methode gaat zij nu weer met plezier naar school. Kinderpostzegels helpt kinderen die gepest worden en steunt daarom de landelijke Kimberley implementatie van de prima-methode om pesten in het basisonderwijs tegen te gaan.

Kimberley: 'Vroeger werd ik vreselijk gepest en wilde ik niet naar school. Nu ga ik met plezier naar school, omdat bij ons de prima-methode tegen pesten wordt gebruikt. Dit project wordt door Kinderpostzegels gesteund. Dus door kinderpostzegels te kopen, help je kinderen die op school worden gepest .'

Wereldwijd is onderwijs voor veel kinderen helaas nog steeds niet vanzelfsprekend. Meer dan 100 miljoen kinderen kunnen niet naar school. 1 op de 7 kinderen tussen de 5 en 17 jaar moet iedere dag werken. In Guatemala, een van de armste landen in Midden-Amerika, is dit een veel voorkomend probleem. Kinderen moeten daar een bijdrage leveren aan het gezinsinkomen. Vooral bij de rivier de Samalá werken veel jonge kinderen als steenhouwer. Dit is zwaar en ongezond werk, in de brandende zon. Kinderpostzegels maakt in samenwerking met partnerorganisatie ceipa onderwijs voor deze kinderen mogelijk. Zodat ook zij een kans krijgen op een betere toekomst.

Stichting Kinderpostzegels Nederland

Met de opbrengst van de Kinderpostzegelactie steunt Kinderpostzegels projecten in binnen- en buitenland, waarin de veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen centraal staan.