Provincie Utrecht

Werkbezoek commissaris van de Koningin aan de gemeente Loenen

22-9-2009 -

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op woensdag 23 september een werkbezoek aan de gemeente Loenen. Op het programma staan bezoeken aan de penitentiaire inrichting Nieuwersluis en aan de nieuwbouwwijk Cronenburgh.

In de penitentiaire inrichting Nieuwersluis krijgt de commissaris een rondleiding. Nieuwersluis is een complex met een rijke historie, waar naast de gevangenis ook een modern vergadercentrum voor externen is gevestigd. De inrichting wordt bevolkt door 244 vrouwelijke gedetineerden. Ook is er ruimte gecreëerd voor "moeder en kind". De commissaris wordt geïnformeerd over de diverse werkzaamheden die worden verricht ter voorbereiding op een terugkeer in de samenleving. Tevens wordt er gesproken over de busverbindingen naar de inrichting.

Daarna wordt een bezoek gebracht aan de nieuwbouwwijk Cronenburgh in aanbouw. In totaal worden ruim 200 woningen gerealiseerd. Een deel daarvan is reeds door bewoners betrokken.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met waarnemend burgemeester R.G. Boekhoven van de gemeente Loenen en met het voltallige college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele raadsbijeenkomst.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030 - 258 2249