Project Gemeente Westland



Onderzoek veiligheidsmonitor van start

Publicatiedatum: 22-09-2009

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. In gemeente Westland vindt dit onderzoek eens in de twee jaar plaats en de uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt bij het vormgeven en evalueren van het veiligheidsbeleid. Het bureau Intomart Gfk draagt zorg voor de uitvoering van het onderzoek.

Middels een steekproef zijn inwoners geselecteerd om deel te nemen aan dit onderzoek. Deze mensen krijgen een brief thuis waarin ze worden uitgenodigd om een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start op 22 september. De resultaten worden in maart 2010 verwacht.

Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat de burgers die benaderd worden ook meedoen aan de enquête. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio.

Meer informatie over de veiligheidsmonitor staat op www.veiligheidsmonitor.nl. Voor vragen over het onderzoek in onze gemeente kan contact worden opgenomen met de gemeente Westland op het nummer 0174 - 673 673.