Gemeente Hellevoetsluis


College laat extra digitaal evenementenbord plaatsen. Inwoners waarderen de borden positief.

In november 2008 zijn de statische evenementenborden bij de diverse invalswegen van Hellevoetsluis vervangen door digitale borden. Onlangs zijn inwoners en verenigingen van Hellevoetsluis (via het InternetBurgerPanel van de gemeente) gevraagd naar hun mening over deze borden.

Bijna alle deelnemende burgers (548) en verenigingen (38) gaven aan bekend te zijn met de borden. Ruim tachtig procent van de panelleden geeft aan dankzij de informatie op de digitale borden de laatste drie maanden soms tot vaak op de hoogte te zijn gebracht van een evenement. Van deze groep geeft 22 procent aan het evenement ook daadwerkelijk te hebben bezocht. Ruim een derde van de verenigingen die hun evenement op de digitale borden hebben laten vermelden, merkten een positief effect op de animo voor hun evenement.

Burgers gaven de borden een 6,5 voor de algemene waardering. Verenigingen waarderen de digitale borden met een 7,1. Minder positief aan de borden zijn de te korte tijdsduur dat een activiteit in beeld is en de locaties van de huidige borden (langs een weg waar aandacht voor het verkeer nodig is). Daarom heeft het college besloten een extra bord te gaan plaatsen op een meer statische locatie. Gedacht wordt daarbij aan het winkelcentrum de Struytse Hoeck. Tevens wordt bij wijze van proef de leestijd van een activiteit verlengd van 7 naar 10 seconden.

Het college heeft tevens de criteria voor plaatsing van evenementen vastgesteld. Er worden maximaal 5 evenementen tegelijk geplaatst. Voor de plaatsingscriteria geldt dat evenementen uit de gemeentelijke evenementenkalender en mededelingen van het gemeentebestuur altijd prioriteit hebben. Indien er daarnaast ruimte is voor een ander evenement, kunnen activiteiten van verenigingen/organisaties erop geplaatst worden. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Zo dient het evenement/de activiteit voor publiek toegankelijk te zijn, in Hellevoetsluis plaats te vinden, een gemeentebreed belang en een regionale uitstraling te hebben. Verenigingen zullen binnenkort over de mogelijkheid en de bijbehorende criteria geïnformeerd worden.

Laat ons uw mening weten!
De gemeente Hellevoetsluis peilt de mening van de inwoners regelmatig via het internetburgerpanel. Momenteel zijn ruim 1.000 inwoners lid van het panel. Indien u zich als panellid aanmeldt, krijgt u een aantal keer per jaar via e-mail het verzoek om deel te nemen aan een (korte) enquête. Maak uw mening kenbaar aan het gemeentebestuur en meldt u aan voor dit panel. Dit kan via www.hellevoetsluispanel.nl

09/23/2009