FloraHolland


Nominaties FleurPrimeur Roos, Lelie en Gerbera 2009 bekend

FLORAHOLLAND, 23 september 2009 (persbericht) - Elk jaar kiezen inkopers van FloraHolland uit diverse productgroepen de FleurPrimeur van het jaar. Dit jaar vond gelijktijdig in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg de verkiezing van de nominaties plaats voor drie productgroepen: Roos, Gerbera en Lelie. Inkopers die hun stem uitbrachten, konden een keuze maken uit maar liefst zestien FleurPrimeurs Roos, vijftig FleurPrimeurs Gerbera en tien FleurPrimeurs Lelie.

Genomineerd voor de verkiezing tot FleurPrimeur Roos 2009 zijn: o De trosroos `Bombastic' van veredelaar Interplant, aangevoerd door Goudriaan-Almere
o De grootbloemige `Djoena' van veredelaar De Ruiter Innovations BV, aangevoerd door Dutch Spray Roses en Aad Fransen VOF o De grootbloemige `Embrace' van veredelaar Terra Nigra, aangevoerd door Fa. H.C. Wesselius.

Genomineerd als FleurPrimeur Gerbera 2009 zijn: o De kleinbloemige `Lovin' van veredelaar Florist, aangevoerd door Batist Westmade, W.P. van den Berg en Holstein Flowers o De grootbloemige `Pink Sensation' van veredelaar Holstein Select, aangevoerd door Holstein Flowers
o De grootbloemige `Twice' van veredelaar Florist, aangevoerd door S.C. Zwarts ea.

Genomineerd voor de verkiezing tot FleurPrimeur Lelie 2009 zijn: o De oriental `Burlesca' van veredelaar Vletter en de Haan, aangevoerd door A&L Duin
o De oriental `Fenice' van veredelaar Vletter en de Haan, aangevoerd door A&L Duin en Fa. P.H.M. Groenewegen & Zn
o De oriental `Pico' van veredelaar Mak Breeding, aangevoerd door A. van der Marel BV.

Welk product uit deze productgroepen zich een jaar lang FleurPrimeur 2009 mag noemen, wordt bekend gemaakt op woensdagmiddag 14 oktober a.s. in de stand van FloraHolland, tijdens de Horti Fair in Amsterdam. De genomineerde producten zijn ook te zien op het Noviteitenplein van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer, die van 14 t/m 16 oktober plaats vindt.

Door voor de FloraHolland Award 2010
Naast de kans om FleurPrimeur van het jaar te worden, maken de genomineerde producten ook kans in aanmerking te komen voor `De Glazen Tulp', de FloraHolland Award 2010.
FloraHolland besteedt veel aandacht aan nieuwe cultivars en ondersteunt bedrijven bij de introductie van noviteiten en nieuwe concepten. "Vernieuwingen in het assortiment zijn de kurk waarop de sector drijft", zei algemeen directeur Timo Huges van FloraHolland in juni tijdens de bekendmaking van de FloraHolland Award 2009. Als onderdeel van haar Primeur-beleid stelt de veiling haar klanten vroegtijdig op de hoogte van de komst van een nieuw product.

Fotobijschrift: Stemmen op de FleurPrimeur Gerbera van 2009 in de showruimte in Rijnsburg