Gemeente Dantumadeel


Gemeente Dantumadiel
Hynsteblom 4
9104 BR Damwâld
Postbus 22
9104 ZG Damwâld

telefoon: (0511) 426161
melddesk: (0511) 426270
fax: (0511) 423139
email: post@dantumadiel.eu

Wie wordt vrijwilliger van 2009?

Vrijwilligers zijn het cement van de lokale samenleving. De gemeente Dantumadiel wil het doen van vrijwilligerswerk dan ook niet alleen stimuleren, maar ook zichtbaar maken dat zij het vrijwilligerswerk waardeert. Deze waardering wordt o.a. tot uitdrukking gebracht door het instellen van een prijs 'Vrijwilliger van het jaar'. In 2008 is deze prijs uitgereikt aan de heer F. Minnema uit Damwâld. Ook dit jaar zal deze prijs weer worden uitgereikt. De winnaar van de prijs krijgt een bos bloemen, een oorkonde en een geldbedrag van EUR 100,-.

Het college van burgemeester en wethouders nodigt burgers en verenigingen/instellingen die werken met vrijwilligers uit om kandidaten voor deze titel aan te dragen. Kandidaten die al eerder voor de titel zijn aangedragen hoeven niet opnieuw te worden voorgedragen: deze dingen automatisch ook mee voor de prijs in 2009.

Criteria

- De vrijwilliger toont een persoonlijke, vrijwillige en belangenloze inzet waar geen geldelijke beloning tegenover staat
- De vrijwilliger is woonachtig in Dantumadiel of oefent vrijwilligerswerk uit ten gunste van inwoners van Dantumadiel
- De vrijwilliger heeft bijzondere inzet getoond gedurende meerdere jaren of bij een bijzondere (eenmalige) activiteit of heeft een opvallende prestatie geleverd en/of andere bijzondere omstandigheden.

Aanmelden
Tot 1 november a.s. kunt u kandidaten voor de titel 'Vrijwilliger van het Jaar 2009' aanmelden bij de gemeente Dantumadiel. U kunt een kandidaat aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen en op te sturen naar: Gemeente Dantumadiel, Productgroep Welzijn, Onderwijs en Sport, Postbus 22, 9104 ZG Damwâld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Heeringa, productgroep Welzijn, Onderwijs en Sport, telefoonnummer 0511-426184.