Europese Commissie en Chinese regering breiden programma van commerciële opleidingen EU-China uit 23/09/2009 10:05

PR Newswire

BEIJING, September 23 /PRNewswire/ --

- Vijfde intake toegevoegd aan Managers Exchange and Training Programme (METP)


- Hernieuwde langetermijnverbintenis om handelsrelaties EU-China te verbeteren

De Europese Commissie en de Chinese regering hebben besloten het Managers Exchange and Training Programme (METP) dat van kracht is tussen de EU en China, uit te breiden met een nieuwe intake. De vijfde METP-intake start in mei 2010. De sollicitatieronde startte op 21 september 2009 en eindigt op 7 januari 2010. Het METP is in juli 2006 van start gegaan als een intergouvernementeel programma over vier jaar en met vier intakes. Door deze aanpak hebben al ongeveer 400 managers uit China en de Europese Unie de kans gekregen in het buitenland stage te lopen of een opleiding te volgen.

"Sinds het begin van het METP-programma is het aantal aanvragen uit de Europese Unie en China alsmaar blijven stijgen. Dat is een duidelijke aanwijzing dat managers uit het middenkader sterk geïnteresseerd zijn in het economische potentieel dat de Chinese markt de Europese bedrijven te bieden heeft. Het succes van het programma en de groeiende interesse van Europese managers in het opbouwen van duurzame handelsrelaties met China zijn reden genoeg om het METP-programma uit te breiden met een bijkomende intake vanaf 2010," aldus Stefan Hell, teamleider van het METP-programma in Peking.

China is uitgegroeid tot een van de meest dynamische en progressieve markten ter wereld. Vooral in het midden- en kleinbedrijf (MKB) beschikken managers echter vaak niet over de nodige middelen om handelsrelaties met China te ontwikkelen. Daarom heeft de Europese Commissie besloten het MKB, niet-gouvernementele organisaties (ngo's) en zelfstandige ondernemers te helpen en hun binnen het METP-programma een intensieve leiderschapstraining aan te bieden in China die over tien maanden gespreid is.

Dit volledig gefinancierde programma biedt bedrijven uit de EU de mogelijkheid hun medewerkers een opleiding te laten genieten en zo specialisten op het gebied van de Chinese markt te worden. In het gunstigste geval zullen deze experts van hun nieuwe vaardigheden en contacten gebruik maken om handel te gaan drijven met Chinese bedrijven. Tijdens het METP-programma profiteren de geselecteerde Europese managers van een zeven maanden durende opleiding in de Chinese taal, een interculturele training, speciale seminaries en verschillende bedrijfsbezoeken, stedentrips en kennismakingen met allerlei administratieve instanties. Bovendien krijgen de deelnemers een drie maanden durende stage in een Chinees bedrijf aangeboden. De langetermijndoelstelling van het METP-programma bestaat erin de handelsrelaties tussen de EU en China op duurzame wijze te verbeteren door middel van uitwisseling en economische samenwerking. Naast de organisatie van het gehele verblijf, verbindt de EU zich ertoe het gehele lesgeldbedrag te dekken en de deelnemers een maandelijkse vergoeding voor de kosten van levensonderhoud (1.000 euro) ter beschikking te stellen. Alle afgestudeerden ontvangen een officieel diploma dat getekend is door de EU-ambassadeur in China.

Voor meer informatie over uw aanvraag, het downloaden van het aanvraagdossier enalgemene informatie over het METP-programma, kunt u een bezoek brengen aan http://www.metp.ent.cn of contact opnemen met de medewerkers van onze METP-hotline op het nummer +49(0)69-15402-638.

The EU-China Managers Exchange and Training Programme (METP) is a four-year intergovernmental cooperation project between the European Commission and the Government of the People's Republic of China. Placed within the dynamic context of continuously evolving relations between the EU and China, the non-profit programme is designed to enhance business expertise by developing European and Chinese human resources. METP aims to train and financially support internships for 200 Chinese managers in the EU and 200 European managers in China. The programme is implemented by the China Council for the Promotion of International Trade from 2006 to 2010, and total funding from the EC and the Government of China is 23 million Euros.

Informatie:
PUBLICIS Consultants | Duitsland
Sarah von Hauenschild, tel.: +49(0)69-15402-367, fax: +49(0)69-15402-270 E-mail: sarah.von.hauenschild@publicis-consultants.de
http://www.publicis-consultants.de

Informatie: PUBLICIS Consultants | Duitsland, Sarah von Hauenschild, tel.: +49(0)69-15402-367, fax: +49(0)69-15402-270, E-mail: sarah.von.hauenschild@publicis-consultants.de






-