Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 23-09-2009

Aanrijding tussen fietser en scooter

NIJEVEEN Dinsdagmiddag is op de Dorpsstraat een 8-jarige fietser uit Nijeveen aangereden door een 17-jarige scooterbestuurster uit Nijeveen. De 8-jarige jongen wilde de Nieuweweg oversteken en zag daarbij de jonge vrouw over het hoofd. Door de aanrijding viel de fietser op het hoofd. De jongen mocht na controle in een ambulance naar huis. Hij raakte verder niet gewond. De jonge vrouw werd per ambulance naar een ziekenhuis (onbekend) gebracht. Ze had door de aanrijding een hoofdwond en een pijnlijke pols opgelopen. (2009042455)

Aanhoudingen voor winkeldiefstal

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt aan Het Hoekje een 12-jarige jongen uit Nieuwlande aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen was door personeel betrapt toen hij een reep chocolade onder zijn T-shirt had verstopt en deze mee wilde nemen zonder te betalen. De jongen werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. (2009042446)

ASSEN De politie heeft dinsdagmiddag in een schoenenwinkel aan het Koopmansplein twee jonge vrouwen (16 jaar) uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. Het duo had ieder een paar schoenen weggenomen uit de winkel. Toen ze de winkel wilden verlaten ging het alarm bij de detectiepoortjes af. Tegen het duo is proces-verbaal opgemaakt. (2009042399)

Keukenbrand

HOOGEVEEN Dinsdagochtend is een keuken van een woning aan de Ranonkelstraat uitgebrand. De 79-jarige bewoonster raakte niet gewond en werd door buurtbewoners opgevangen. De schade aan de keuken was groot. Vlam in de pan was de oorzaak van de keukenbrand. (2009042408)

Inbraak in supermarkt

SCHOONEBEEK In de nacht van dinsdag op woensdag is in een supermarkt aan de Europaweg ingebroken. Een inbraakalarm was afgegaan en de daardoor werd de politie gealarmeerd. Ter plekke bleek de buitendeur te zijn geforceerd. Uit het kantoor van de supermarkt werd een kluis weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009042246)

Aanrijding tussen auto en auto

EMMEN Dinsdagmiddag heeft op de Dordsestraat een aanrijding tussen twee personenautos plaatsgevonden. Een 48-jarige automobilist uit Nijverdal was verkeerd gereden en keerde zijn auto op de Dordsestraat, terwijl hij net was ingehaald door een vrachtauto. Hij zag vervolgens een tegenligger (25-jarige man uit Emmen) over het hoofd. De 25-jarige automobilist kon niet meer tijdig remmen en ramde de 48-jarige automobilist in de flank. De 48-jarige man werd per ambulance naar het Scheperziekenhuis gebracht. Hij raakte licht gewond. De 25-jarige man raakte niet gewond. Beide voertuigen moesten worden aangesleept. (2009042382)

Rijden onder invloed van alcohol

RODEN De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige automobiliste uit Peize aangehouden op de Zonnehof voor het rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de vrouw op de Albertslaan rijden en ze werd op de Zonnehof aan de kant gezet. Ze moest vervolgens een blaastest ondergaan. Ze bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau moest ze een ademanalyse ondergaan. Ze scoorde 450 ug/l. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd. (2009042376)

Snelheidscontrole op N862

EMMEN De politie heeft op dinsdag een snelheidscontrole gehouden op de N862 ter hoogte van Emmen. De maximum toegestane snelheid op deze weg is 50 kilometer per uur. In totaal werden 3054 passanten gecontroleerd. 154 passanten waren in overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 kilometer per uur. De overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.