Senternovem

23-09-2009 | Security - Past uw expertise in het Security onderzoek? Weet het in 5 minuten!

Bent u sociaal wetenschapper, econoom, scheikundige, communicatie-adviseur, jurist of zit u in de ICT? Dan is de kans groot dat Security een uitdagend onderzoeksveld biedt. EG-Liaison deed voor u een analyse van de gevraagde expertises en achtergronden voor Europese veiligheid. Wat blijkt? De samenstelling is onverwacht divers.

Het KP7 thema Security wordt gekenmerkt door een integrale aanpak waarin onderzoek is gecombineerd met de praktijk. Dit levert een breed spectrum op aan gevraagde expertises. Sommige daarvan liggen voor de hand, zoals forensisch onderzoek, sensoren en ICT data systemen voor het verzamelen en integreren van informatie. Maar Security biedt ook veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld sociaal onderzoek, economische haalbaarheidsstudies, rechten en communicatie. Hoe komt het dat iemand radicaliseert? Hoe communiceert men naar een groot publiek tijdens een crisis? Wat is de invloed van nieuwe technologie op de privacy van burgers? Bovendien is het mogelijk om als eindgebruiker (bijvoorbeeld politie of luchthaven) betrokken te zijn. In Security worden vooruitstrevende technologische ontwikkelingen gecombineerd met de impact in de samenleving.

U kunt snel weten of dit veiligheidsonderzoek iets is voor u. EG-Liaison heeft namelijk de expertises die gevraagd worden door de Europese Commissie op een rijtje gezet. Download het expertise overzicht.

Mocht u vragen of interesse hebben, dan kunt u contact opnemen met de adviseurs Paul Kruis en Karen Sam.