Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Ondernemers enthousiast over toerismevoorstellen deelgemeente

De deelgemeente heeft donderdag 17 september uitvoeringsvoorstellen op het gebied van toerisme gepresenteerd aan ondernemers en professionals van de Kamer van Koophandel, het Ontwikkelingsbedrijf en Regionaal Bureau Zelfstandigen.

De deelgemeente zal de voorstellen in een werkgroep met ondernemers en de Kamer van Koophandel nader uitwerken en uiteindelijk opnemen in de integrale wijkactieprogrammas. De aanwezigen toonden zich heel enthousiast. Een aantal ondernemers heeft zich al spontaan aangemeld voor deze werkgroep. In oktober dit jaar zal een eerste bijeenkomst plaatsvinden bij de Kamer van Koophandel.

De bijeenkomst over het versterken van het toerisme en de vrijetijdseconomie vond plaats in de ontvangstruimte van de Rooms-katholieke begraafplaats St. Laurentius aan de Crooswijkseweg. De kapel op deze begraafplaats heeft een grote architectonische waarde en wordt bezocht door veel toeristen uit binnen- en buitenland. Na het welkomstwoord door deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling volgde een korte rondleiding op de begraafplaats en in de kapel door mevrouw Zemering, directeur van de begraafplaats. Het familiegraf van Jamin werd door iedereen als zeer bijzonder ervaren.

Versterken van toerisme en vrijetijdseconomie

Het versterken van het toerisme en de vrijetijdseconomie in de deelgemeente verbetert de leefbaarheid voor bewoners en het vestigingsklimaat voor ondernemers. Dit kan de deelgemeente alleen maar realiseren in samenwerking met bewoners en ondernemers. De voorstellen van de deelgemeente, die werden gepresenteerd door bedrijfscontactfunctionaris Wouter Broesterhuizen, hebben onder meer betrekking op het verbeteren van promotie en transportmogelijkheden, het faciliteren van evenementen en het koppelen van recreatieve voorzieningen.

Evenementen in de deelgemeente

Daarnaast zijn er, om de bekendheid van verschillende gebieden in de deelgemeente te vergroten, concepten ontwikkeld voor enkele evenementen in de deelgemeente die goed aansluiten op het karakter van het gebied. Voorbeelden hiervan zijn een kunst- en antiekmarkt op de Admiraliteitskade aan het Boerengat en een Life fair event in de Lusthofstraat.

Tijdens de bijeenkomst raakten ondernemers met elkaar in gesprek over het plan om sloepen in het Boerengat te krijgen (Foto: Karin Oppelland).

Een presentatie hiervan werd verzorgd door mevrouw Van der Velden van Mary Ann Consultants.