Politie Hollands Midden

Gouda - Getuigen van beroving gezocht

Gouda, 22-09-2009 o Een 54-jarige vrouw uit Haastrecht is op dinsdagmiddag rond 13.15 uur op de Achterwillenseweg van haar tas beroofd.

De tas werd door twee jongens uit haar fietsmand weggegrist. De jongens waren te voet en renden weg in de richting van Goverwelle. De vrouw is de jongens nog achterna gefietst, maar kwam ten val. Zij raakte gewond aan haar been.

Een getuige zag het gebeuren en is achter de jongens aangereden. Hij kon een van de jongens klem rijden waarna er een ruzie ontstond waarbij de jongen bedreigingen uitte richting de man. Tijdens de ruzie belandde de jongen uiteindelijk in de sloot. De jongen kon met een natte broek vervolgens wegkomen. De tas van de vrouw werd achtergelaten. Haar portemonnee is echter uit de tas gehaald.

De politie werd in kennis gesteld. Agenten zochten de omgeving af op zoek naar de twee daders. Helaas zonder resultaat. De vrouw heeft nadat zij bij de dokter is geweest, op het politiebureau aangifte gedaan. De getuige heeft ook een verklaring afgelegd.

De politie is nog op zoek naar een derde man die voorbij fietste. Andere getuigen die de twee daders, een lange en een kortere jongen, van ongeveer 16 jaar hebben gezien worden eveneens verzocht contact op te nemen met de politie van Gouda via 0900-88844. Mogelijk is de jongen met een nat pak nog elders gesignaleerd.