Ezwim

Ezwim sluit strategische alliantie met Amerikaanse branchegenoot TAG

TAG ziet EZWIM's Total Telecom Management service als dé oplossing voor snelgroeiende mobiele telecomkosten in Amerikaans bedrijfsleven

Amsterdam, 23 september 2009

Ezwim, Europees marktleider in telecom management, heeft een strategische alliantie gesloten met het Amerikaanse TAG, een volledige dochter van Alcatel-Lucent. TAG levert telecom consultancy diensten waarmee Fortune 500 klanten meer rendement kunnen halen uit hun telecominvesteringen. TAG wil haar Amerikaanse klanten met Ezwim's Total Telecom Management (TTM(TM)) oplossing in staat stellen om eenvoudig grip te krijgen op de kosten voor mobiele communicatie en hier op termijn zelfs 15 % op te besparen. Tegenwoordig overschrijden veel Amerikaanse multinationals de telecombudgetten als gevolg van het snel toenemende (data) gebruik van de Blackberry, de iPhone en andere mobiele apparaten.

TAG concludeert dat de problemen in Amerika dezelfde zijn als die in Europa. Ezwim publiceerde eerder dit jaar in haar Telecom Monitor de situatie op de Europese telecommarkt en tekende de volgende uitkomsten op:

* Het ontbreken van een gecentraliseerde oplossing voor het beheren en controleren van de kosten in combinatie met de toename van het mobiele telefoongebruik en de opkomst van de smartphone als zakelijke toepassing.

* Ongeveer 30% van de totale kosten van de zakelijke mobiel bestaat uit privégebruik.

* Datagebruik is de snelstgroeiende kostenpost binnen de totale kostenmix voor de zakelijke mobiele telefoon.
* Door het ontbreken van een goede beheeroplossing nemen organisaties maandenlang geen actie op het overschrijden van het aantal belminuten dat binnen het abonnement is afgesproken.

TAG-oprichter en CEO Dieter Thompson zegt dat Amerikaanse multinationals traag hebben gereageerd op deze groeiende problemen. "Mobiele technologie is niet echt nieuw voor deze bedrijven, maar het controleren en in de hand houden van de kosten voor deze technologie is een uitdaging geworden. Mobiele toestellen hebben zich ontwikkeld van simpele spraak- en tekstservices tot volwaardige computers."

De gezamenlijke inspanningen van TAG en Ezwim moeten op korte termijn een einde maken aan de problemen van de Amerikaanse multinationals. Door een TTM(TM) oplossing aan te bieden die al jaren succesvol wordt gebruikt door Europese bedrijven, krijgen ook Amerikaanse organisaties nu de mogelijkheid structureel kosten te besparen op hun telecomgebruik.

"We zien de samenwerking met TAG als een geweldige kans om ons marktaandeel in de Verenigde Staten uit te breiden. Bovendien is het een bevestiging van het belang van telecom management oplossingen voor internationaal opererende bedrijven. In Europa plukken we de vruchten van deze aanpak al en nu volgt Amerika," aldus Ron van Valkengoed, Managing Director van Ezwim.

Over Ezwim
Ezwim, marktleider in Telecom Management, levert Telecom Expense Management en Telecom Service Management software aan bedrijven en operators. Ezwim's Total Telecom Management TTM(TM)) diensten maken telecomuitgaven inzichtelijk en beheersbaar voor zowel internationaal, als lokaal opererende bedrijven. Ezwim's diensten leiden tot substantiële besparingen van telecomuitgaven en grotere efficiency van de telecomprocessen.

Ezwim is een Software-as-a-Service speler (SaaS) die meer dan
1,000,000 eindgebruikers met behulp van beveiligde internetapplicaties binnen een on-demand businessmodel ondersteunt. Ezwim heeft klanten in alle toonaangevende marktsegmenten en Global 2000 bedrijven vertrouwen op Ezwim diensten voor het effectief managen van hun telecommunicatie. Bezoek voor meer informatie www.ezwim.com.

Voor meer informatie
Ezwim BV
Wendy van Meer, Marketing Directeur
Tel. 020-8884388
Email: wvanmeer@ezwim.com

De Ezwim Telecom Monitor 2008 kunt u hier downloaden.

"Ik geef Ez-Mobile een 9. Waarom?
Een 10 geef ik uit principe nooit"

Benno Kleinheerenbrink, DHV