Gemeente Breda

Brand in pizzeria Haagse Beemden snel geblust

Maandagnacht rond 01.45 brak er brand uit in pizzeria Dominoâs op de hoek van de Kesterenlaan/Muizenberglaan in de Haagse Beemden.

De brand brak uit toen een voertuig het perceel was binnengereden en in brand vloog.

Er ontstond een uitslaande brand. De brandweer was snel ter plaatse met twee tankwagens en een hoogwerker en kreeg de brand vlug onder controle. Om 2.05 uur werd het sein brand meester gegeven.

Â

Ongeveer 40 mensen uit de directe omgeving zijn geëvacueerd omdat er door de ernstige rookontwikkeling gevaar voor de gezondheid zou kunnen optreden. Bovendien viel in de omgeving van de brand de stadsverwarming uit.

Â

De bewoners zijn met taxibusjes naar het stadskantoor gebracht en zijn daar opgevangen. Burgemeester Van der Velden was ter plaatse en heeft de bewoners kort toegesproken. Rond 04.30 uur bleek uit metingen van de brandweer dat er geen gevaar meer voor de gezondheid was en konden de mensen naar huis terugkeren. Ook de stadsverwarming werkte weer.

Â

Op dit moment is nog niet bekend waarom het voertuig het pand is binnengereden en wie de bestuurder was. Wel is inmiddels duidelijk dat het voertuig gestolen was. De politie onderzoekt nu de toedracht van het incident en verricht sporenonderzoek in en rond het pand van de pizzeria.

Â

Breda, 22 september 2009