Politie Groningen

Woensdag 23 september 2009

Provincie Groningen, 23-09-2009

Groningen: dronken man belandt in sloot

Een 57-jarige man uit Groningen is dinsdagavond in een sloot vol blubber beland. De man liep over de Ulgersmaweg in zijn woonplaats en is door onduidelijke reden in de sloot terecht gekomen. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man was niet in staat zelfstandig uit de blubber te komen. De brandweer moest er aan te pas komen om de man op het droge te helpen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: man overvallen in woning

In een woning aan de Johan de Wittstraat in Groningen is dinsdagnacht de 32-jarige bewoner door drie of vier nog onbekende personen overvallen. De gemaskerde overvallers drongen net na 01.00 uur de woning binnen en werden daarbij overlopen door de bewoner. Desondanks wisten de overvallers te ontkomen. Het is nog niet bekend of er door de daders iets meegenomen is. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling

Een 31-jarige man uit Groningen is dinsdagnacht door de politie aangehouden voor mishandeling. De politie kreeg een melding dat er een vechtpartij op de Bedumerstraat plaats vond. Toegesnelde agenten troffen een 33-jarige man uit Groningen aan. Er liep bloed uit zijn neus. De man vertelde dat hij even daarvoor door zijn broer met een kettingslot was geslagen. Even later raakte de man onwel en moest hij door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis worden gebracht. De agenten troffen de broer korte tijd later op de Nieuwe Ebbingestraat aan en sloegen hem in de boeien. De man zit nog vast. De politie stelt een onderzoek in.

Niezijl: aanrijding na inhaalmanoeuvre

Een 21-jarige automobilist uit Ulrum is dinsdagmiddag betrokken geraakt bij een aanrijding. De man reed op de N355 bij Niezijl, toen uit tegenovergestelde richting een vrachtwagen kwam. De 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Visvliet haalde een shovel in, maar wist niet op tijd naar de rechter weghelft terug te gaan. De 21-jarige automobilist botste met zijn auto tegen de zijkant van de vrachtauto en ramde vervolgens nog een personenauto. De 56-jarige bestuurder van deze personenauto raakte bij de aanrijding gewond. Hij is met pijnklachten aan zijn nek overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft van het ongeval een registratie gemaakt.

Groningen: man aangehouden voor valse identiteit

De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige man uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd, omdat hij zich verdacht ophield bij enkele bouwcontainers aan de Molukkenstraat in zijn woonplaats. Hij toonde op verzoek een verlopen Franse
identiteitskaart. Agenten herkenden de man en twijfelden aan de echtheid van het identiteitsbewijs. Hierop is de Stadjer voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een valse identiteit had opgegeven. Bovendien had hij nog een straf openstaan van 185 dagen hechtenis. De man is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor het gebruik van een valse identiteit.

Doezum: man verlaat plaats ongeval

Een automobilist is er dinsdagnacht, na het veroorzaken van een ongeval, vandoor gegaan. De auto botste op de Provinciale weg in Doezum tegen een afscheidingsmuur van een tuin. Vervolgens sloeg de auto over de kop en belandde in de tuin. De bestuurder is zelfstandig uit de auto gekropen en er vandoor gegaan. Agenten hebben tevergeefs in de omgeving gezocht naar de automobilist. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bestuurder. De zwaar beschadigde auto is afgesleept.

Groningen: mannen aangehouden voor inbraak

De politie heeft dinsdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak. De bewoner van een woning aan de Henk Plenterlaan in Groningen hoorde die nacht lawaai. Toen hij ging kijken, ontdekte hij dat er laptops en mobiele telefoons uit zijn woning waren weggenomen. De gealarmeerde politie stuitte vlakbij de woning op twee mannen uit Groningen, 31 en 38 jaar, die op een snorfiets aan de politie probeerden te ontkomen. Bij controle bleek het tweetal in het bezit van een mobiele telefoon, waarvan ze niet konden verklaren hoe ze daar aankwamen. Vlakbij de mannen werden naast een auto twee laptops gevonden. De goederen bleken afkomstig van de woninginbraak. Hierop is het tweetal aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Het tweetal bleek ook in het bezit van een stuk plastic, waarvan bekend is dat het gebruikt wordt bij flipper-inbraken.

Nieuwe Pekela: verkeerscontrole

De politie heeft bij een verkeerscontrole op de N366 bij Nieuwe Pekela 12 bekeuringen uitgeschreven en diverse waarschuwingen gegeven. Er zijn in totaal zon 50 taxis, vrachtwagen en autos met aanhanger gecontroleerd. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, een verlopen rijbewijs en problemen met de lading (2x). Ook zijn technische mankementen en problemen met vergunningen geconstateerd. Een aantal bestuurders moest een deel van de lading achterlaten.

Groningen: rijbewijs van snelle automobilist ingevorderd

Een 46-jarige automobilist uit Groningen moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man reed met een snelheid van 129 km/uur over de Beneluxweg in zijn woonplaats. De maximum toegestane snelheid is daar 70 km/uur. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie doet bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een melding voor de Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Deze maatregel kan opgelegd worden aan automobilisten die risicovol verkeersgedrag laten zien. Het is een meerdaagse cursus, die door de automobilist zelf betaald moet worden.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. Morgen, op donderdag 24 september, controleert de politie op de volgende plaatsen:

* Korreweg en omgeving in Groningen, alcoholcontrole

Maar ook op andere plaatsen en tijdstippen zijn controles mogelijk. De politie controleerde dinsdag 22 september op diverse plaatsen op snelheid.

* Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1629, aantal overtredingen: 284, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Noordwijk, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2130, aantal overtredingen: 180, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 2360, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Daarnaast is een gordelcontrole gehouden op het Damsterdiep en de Rijksweg in Groningen. 22 bestuurders zijn bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Overige bekeuringen: niet handsfree bellen (4), rijden door roodlicht (3), snelheid (1).