FloraHolland


FloraHolland Productcommissie Potorchidee

FLORAHOLLAND (23 september 2009) - Op 11 september 2009 heeft de FPC Potorchidee weer vergaderd. L. Sassen heeft tijdens de vergadering de marktontwikkelingen t/m periode 9 toegelicht. De groei van de aanvoer van orchideeën totaal is tot nu toe ruim 30%. De verwachting is dat de groei in het volgende jaar zal normaliseren tot ongeveer +10 %.

A-J. Steenbeek geeft een toelichting op het marketingplan. De initiatiefgroep heeft de afgelopen periode enkele onderwerpen benoemd: Kwaliteit, marktinformatie en marktbezoek, positionering en promotie en aanbodsinformatie.
Er is een stuurgroep ingericht om deze onderwerpen verder uit te werken. In oktober wordt een nieuwe bijeenkomst voor alle aanvoerders georganiseerd om de stand van zaken toe te lichten.

De kwaliteitscommissie heeft enkele wijzigingsvoorstellen ingebracht in de FPC. De FPC neemt kennis van de wijzigingsvoorstellen en voorziet deze van enkele adviezen. De uiteindelijke wijzigingsvoorstellen wordt voorgelegd aan de stuurgroep Regelgeving.

De agenda van de volgende FPC Potorchidee zal in samenspraak met de marktmanager worden vastgesteld.