Deelgemeente Charlois Rotterdam

Succesvolle Zuiderparkspelen trekken jong en oud naar zonovergoten park

De stoerste familiedag van Rotterdam kon afgelopen zondag rekenen op zon, een heerlijke temperatuur en flink wat bezoekers. Hele families kwamen naar het Zuiderpark om de Zuiderparkspelen te beleven.

Het was weer genieten afgelopen zondag in het Zuiderpark in Rotterdam. Tijdens de tweede editie van de Zuiderparkspelen konden jong en oud meedoen aan allerlei stoere en creatieve workshops, zoals zelf een vlieger maken, nep-wonden schminken en raketten bouwen van PET-flessen. Met als creatief hoogtepunt meebouwen aan de Toren van Zuid. Zon grote en kleurrijke kartonnen toren is nog niet eerder gebouwd in Rotterdam.

Kleurrijke stad

Om bij de Toren van Zuid te komen moesten de bezoekers eerst door een spannend doolhof. Bij de uitgang van het doolhof konden ze hun eigen kartonnen bouwsteen beschilderen. Om de toren heen werd door jong en oud ook fanatiek gebouwd en geschilderd aan een kartonnen stad. Dit resulteerde in een gigantische gekleurde toren, omringd door prachtige huizen, raketten en piramides!

Echte doe-mee-dag

Naast deze creatieve uitspattingen bestond de dag uit humoristische theatervoorstellingen en muziek- en dans optredens. Stilzitten was bijna onmogelijk! Op sportief vlak was ook genoeg te beleven. De hele dag werd er gecrost op stoere skelters en geklommen en geklauterd in de touwbrug. En van al dat klimmen, bouwen en dansen krijg je natuurlijk hartstikke trek. In de smeertent konden bezoekers zelf hun lunchpakket bouwen en bij de scouting kon je terecht voor een geroosterde maïskolf of zelf gebakken brood. Al met al was het een heerlijke nazomer dag voor de hele familie.

Park vol mogelijkheden

De Zuiderparkspelen zijn een initiatief van de deelgemeente Charlois. Door het organiseren van een jaarlijkse familiedag wil de deelgemeente laten zien hoe leuk het is om op avontuur te gaan in het park. En na de renovatie van het park zijn er nu nog meer mogelijkheden om je in het park te vermaken. Naast fietsen, wandelen, varen en picknicken, kun je nu ook heel goed skateboarden in het Zuiderpark. Op 19 september is namelijk een heel uitgebreid en professioneel skateboardpark geopend.