Gemeente Asten

Bodembeleid Asten

Op 4 augustus jl. heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp van de bodemfunctieklassenkaart. Tot 30 oktober is het voor belanghebbenden mogelijk om een zienswijze in te dienen.

Ontwerp bodemfunctieklassenkaart

Het Besluit bodemkwaliteit verplicht de gemeente voor 1-7-2008 een bodemfunctieklassenkaart vast te stellen als voor deze datum geen gebiedsspecifiek bodembeleid is vastgesteld (artikel 55 Besluit bodemkwaliteit). Op 4 augustus jl. heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp van de
bodemfunctieklassenkaart.

Verschillende functies bodem

In de bodemfunctieklassenkaart worden de functies `wonen' (hoofdzakelijk in bebouwde gebieden) en `industrie' onderscheiden. De kaart met bodemfunctieklassen is nodig om te kunnen bepalen of grond hergebruikt mag worden. De functies `moestuin en volkstuinen', `natuur' en `landbouw zonder boerderij en erf' vallen niet onder een bodemfunctieklasse, aangezien deze 3 bodemfuncties dermate gevoelig zijn dat alleen grond of baggerspecie met de kwaliteit achtergrondwaarde mag worden toegepast.

Zienswijze

Het vaststellen van de bodemfunctieklassenkaart is een besluit in de zin van afdeling 3.4. van de Algemene wet bestuursrecht en ligt, inclusief toelichting, vanaf 17 september tot 29 oktober aanstaande ter inzage op het gemeentehuis van Asten tijdens openingstijden. Belanghebbenden kunnen tot 30 oktober aanstaande schriftelijk hun zienswijzen tegen de voorgenomen vaststelling van de Bodemfunctieklassenkaart indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Asten, Postbus 290 5720 AG Asten.

Meer weten?

Voor nadere informatie over het gebruik van de
bodemfunctieklassenkaart kan contact worden opgenomen met de heer P. Valk van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, op telefoonnummer 0493-671353.


- Bekijk hier de bodemfunctieklassenkaart.


- Bekijk hier de notitie bij de bodemfunctieklassenkaart.