Politie Hollands Midden

Leiden - Voorschoten - Snelheidscontroles

Leiden - Voorschoten, 23-09-2009 o De afgelopen maand zijn er in Leiden en Voorschoten weer diverse snelheidscontroles gehouden met de radarwagen. Van de 13.854 gecontroleerde voertuigen reden er 1.041 (7,5%) harder dan de toegestane snelheid. Uitschieters van hardrijders waren op; de Haagweg 16 %, de Ommedijkseweg in de avondspits 14 % en de Oegstgeesterweg begin van de middag 10 %.

Bij een controle op de Voorschoterweg, waar een maximum snelheid van 70 km geldt, reden zes bestuurders zodanig te hard dat als zij waren staande gehouden zij hun rijbewijs hadden kunnen inleveren. Deze bestuurders zaten allemaal 50 km boven de maximum snelheid van 70 km per uur. Deze controle werd gehouden in de avondspits vlak voor de wegversmalling bij de Brahmslaan.

De vaste posten op diverse kruisingen gaven aan dat van de 711.011 gepasseerde voertuigen er 1.275 te hard reden en 337 het roodlicht hebben genegeerd. Uitschieter hier is de kruising Willem de Zwijgerlaan Floris Versterlaan waar bestuurders, na de wegopbreking, te hard rijden en/of het rode licht negeren.